Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

casadex.ro Idei de borduri decorative pentru gradini si ronduri cu flori

ro

16 May, 2014 08:52 20843 Marime text
Si noi ne numaram printre cei mutati de putina vreme la casa, cu o curte destul de mare, care n-a fost amenajata niciodata. In momentul achizitionarii, o mica parte din suprafata era ocupata de o livada de pruni (pe care i-am pastrat si inca invatam sa-i tundem si sa-i ingrijim), restul fiind un desis plin de maracini, salcami, plopi si alte balarii de padure. In ultimii doi ani, Andrei, inarmat cu motocoasa, topoare si securi a dus o lupta apriga cu maracinii, cu rugii inalti, a rarit copacii, eliberand curtea si scotand la iveala intregul lot de teren.



Apoi, ingradind o parte din curte pentru gaini, am constatat cat de utile si practice sunt gardurile intr-o curte mare. Si uite asa au aparut gardul ce imprejmuieste viitoarea gradina si via plantata in toamna trecuta, gardul din fundul curtii, in spatele caruia speram ca vom avea un iaz umbrit de salcii intr-o buna zi si gardul ce imprejmuieste locul de plimbare a gainilor. Iar eu mi-am propus sa transform zonele ramase neimprejmuite intr-un mic parculet cu arbusti ornamentali, ronduri de flori, alei pietruite, iarba verde si gardulete cochete.



Intre timp, am realizat ca pentru a proteja si pune in valoare rondurile de flori, am nevoie de borduri de delimitare, pe care fie le cumpar de-a gata din magazinele de bricolaj, fie mi le confectionez singura din diverse obiecte de prin curte sau de prin imprejurimi. Pentru inceput am ales a doua varianta, stiind ca doar asa pot obtine borduri unicat, pe care nu am cum sa le intalnesc intr-o alta curte.

Articolul integral pe casadex.ro

Din aceeaşi categorie Si-a cumparat un sat intreg si l-a transformat intr-o poveste
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii