Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Salată de icre negre (rețetă interbelică)

ro

31 Jan, 2022 08:48 1738 Marime text


Salata se pregătește din icre care trebuesc frecate într-o strachină cu o lingură de lemn.

Se adaugă miez de franzelă muiat în apă și stors bine, cam jumătate din cantitatea icrelor.

Se freacă până ce pâinea e complet amestecată cu icrele. Se adaugă unt de lemn câte puțin și lămâie. Dacă icrele nu sunt prea sărate, se mai adaugă sare după gust.

Trebuesc frecate cel puțin ½ oră. La 100 gr. icre, cel puțin 100 gr. unt de lemn.

Se așează pe farfurie și se garnisește cu salată verde și felii subțiri de ridichi de lună.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Bazruh | Dreamstime.com 

Sursa text: GastroArt 

Citește și: 

GastroArt Cartofi umpluți (rețetă interbelică) 

GastroArt Măsline marinate (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii