Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Potaj de fasole (rețetă din 1931)

ro

23 Dec, 2021 08:43 1937 Marime text


Se prepară astfel: se alege fasolea, se spală și se pune la fiert. Când este fiartă o cunoaștem că bobul este moale. După ce fierbe o scurgem și o trecem printr-o sită. Înferbântăm unt și turnăm fasolea. Apoi mestecăm.


Ca să fie subțire subțiem cu lapte fiert sau cu zeama în care a fiert fasolea. Se servește ca primul fel. Se garnisește cu crutoane de pâine albă. Crutoanele să fie niște pătrate mici de pâine albă prăjite.


Cantități ingrediente (pentru 2 persoane):
  • 140 gr. fasole
  • 40 gr. unt
  • 1 pahar lapte
  • 250 gr crutoane (pâine în pătrate mici prăjite)
  • 6 gr. sare.

Din “Caiet pentru gospodărie” Turtoi Teodora, clasa I, Școala Normală Brăila – 1931 (mulțumim Mihai Botea). Am păstrat ortografia originală.

FOTO: mexmarket.co.uk


Sursă foto și text: GastroArt
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii