Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Piept de vițel umplut (rețetă interbelică)

ro

15 Jun, 2022 08:29 1188 Marime text
Rețetă, foto: Gastro Art Cantitățile: 1 kgr. piept de vițel, 100 gr. ficat, 2 pâinișoare, 2 ouă, 1 ceapă prăjită, sare, piper, verdeață, 3 linguri untură, 1 ceapă, piper boabe.


Se desprinde carnea de pe oasele pieptului formând o pungă care se umple cu pâine muiată frământată cu ficatul, verdețurile, ouă, ceapă, sare, piper, se coase să nu iasă umplutura, se rumenește în cuptor cu untură, sare, piper boabe și o ceapă, se servește cu piure de cartofi.


Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

 

 

Sursa foto-text: Gastro Art


 Citește și: 

GastroArt Prăjitură cu miere de albine (Rețetă Interbelică)

GastroArt Coroană de orez (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii