Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Chaudeau (rețetă interbelică)

ro

22 Jan, 2022 09:10 1989 Marime text


Pentru 6 persoane se freacă într-un castron 6 gălbenușuri de ou cu 12 lingurițe de zahăr pisat. Se freacă bine până crește și devine o cremă spumoasă.

Se toarnă cu încetul 1 litru de lapte clocotit, se mai adaugă 6 lingurițe de rom și se servește imediat cât e fierbinte.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului.

Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Pentru ilustrație am folosit o pagină la întâmplare din acest caiet.

Sursa foto și text: GastroArt 

Citește și: 

GastroArt Ruladă cu șuncă (rețetă interbelică) 

GastroArt Macaroane picante (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii