Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fantoma unei fetiţe, fotografiată în munţii Bucegi. Salvamontiştii confirmă apariţiile

ro

16 Aug, 2011 14:45 2255 Marime text

fantoma_20346200.jpgPoza a fost facuta duminica, 14 august, in ajun de Sfanta Marie, in zona Lacului Bolboci din masivul Bucegi si infatiseaza o fetita de 12-13 ani care are bratul stang ridicat ca si cum ar vrea sa ii impiedice pe turisti sa inainteze.

"Cand am realizat aceasta fotografie ma aflam in autoturismul personal, alaturi de un grup de prieteni, si mergeam pe marginea Lacului Bolboci, de la cabana Zanoaga spre pestera Ialomicioarei. Pentru ca drumul este anevoios, se circula cu 5-6 km/ora, uneori pe o singura banda, si ne grabeam ca sa nu se intunece, faceam poze cu aparatul scos pe geam. La un moment dat, in dreptul Lacului Bolboci, privind prin obiectiv, am avut senzatia ca vad o fetita pe margine cum imi face semne cu mana, dar cand m-am uitat mai bine nu era nimeni acolo. Cu toate astea, am avut o reactie necontrolata, am apasat pe declansator si... am facut poza", a povestit pentru cancan.ro femeia.

"Cred ca am fotografiat fantoma unei fetite", le-am spus amicilor mei si le-am intins aparatul ca sa se convinga. Am avut senzatia ciudata ca fantoma e pe urmele noastre si am intors capul. Nimic. Ne-am uitat insa la imaginea de pe aparat si ne-am infricosat. Am crezut ca este semn rau si am vrut sa sterg fotografia. Doar am vrut, pentru ca de putut nu am putut. Poza aceasta nu a vrut sa se stearga din aparat", si-a incheiat povestirea femeia.

Salvamontistii din Busteni cunosc povestea si sustin ca nu este, cum ar putea crede unii, o aberatie. "In jurul Pesterii Ialomicioara, care este destul de aproape de lac, sunt anumite zone unde unora - nu oricui - le ies pe fotografie anumite entitati care nu au un contur clar. De exemplu, unor prieteni de-ai mei le-a iesit odata o entitate ca o mireasa, ca o tipa intr-o rochie alba. Cred ca sunt niste spirite care iti apar, si probabil spirite de buna-credinta, numai cand esti pregatit. Nu sunt legende, ci exista cu adevarat si apar in fotografia ta in anumite momente, daca ai tu deschidere sufleteasca spre ele", spune Vali Bacanu, unul dintre angajatii Salvamont.

Locuitorii din satele de munte ale Bucegilor sustin ca in zona se petrec lucruri stranii, pentru ca acolo se intalnesc lumile. Cercetari efectuate inainte de 1989 pe mostre de roca au demonstrat ca Varful Ocolit (Bucura), aflat aproape de Varful Omu, are caracteristici speciale. Acolo ar fi un fel de poarta de iesire din universul terestru, cu o activitate energetica puternica. Fenomene ciudate se petrec in zona atat in aer, formandu-se curcubee stralucitoare in plin soare, fara sa fi plouat inainte, lumini ciudate, fulgere, scantei lungi de un metru in jurul Sfinxului, cat si in pamant, de unde se aud bubuituri puternice, care le dau insomnii localnicilor.

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii