Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mercur retrograd în Balanţă (17 septembrie - 9 octombrie 2015) Vremea reparaţiilor karmice

ro

18 Sep, 2015 00:00 1874 Marime text
Pe 17 septembrie 2015, la 21.10, ora României, Mercur şi-a început mişcarea aparent retrogradă în semnul Balanţei gradul 15:55, termină această aparentă întoarcere în timp în data de 9 octombrie 2015, ora 17.58, pe gradul 0:54 Balanţă, potrivit AstroCafe.ro. Perioada de umbră a lui Mercur a început pe 28 august 2015. Atunci, Mercur a trecut pentru prima dată peste gradul final al mişcării lui retrograd, peste gradul 0:54 Balanţă.

Este o perioadă în care energia lui Mercur poate pune în evidenţă anumite probleme ce se cer a fi reevaluate şi rezolvate atunci când intră în mişcare aparent retrogradă (unii oameni pot întâmpina probleme mult mai mari în această perioadă). Chiar şi simbolul sabian al gradului 16 Balanţă, gradul începerii mişcării aparent retrograde, este în acord deplin cu cerinţa lui Mercur de a repara anumite probleme: „O echipă veselă repară debarcaderul plajei, distrus de furtună”. Este un mesaj dincolo de cuvinte, în această perioada, când Universul induce asupra noastră forţe necesare reconstrucţiei, reparării, redefinirii unor probleme din trecut.

Mercur este un arhetip al cunoaşterii magice, el este un zeu complex, un erou civilizator, un patron al ştiinţelor, al cunoaşterii oculte, este alchimistul cerului ce „cunoaşte totul şi poate face totul”. În astrologie, Mercur guvernează toate activităţile care se referă la comunicare, deplasare, învăţământ, semnarea unor acorduri, corespondenţă de toate felurile, echipamentele de comunicare, calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, călătoriile, maşinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hoţii. Să nu uităm că Mercur are renume de mare trişor ce ştie atât de uşor să păcălească, să vândă şi să cumpere într-un fel avantajos pentru el.

Când Mercur este direct, scopul lui universal este de predare a noilor cunoştinţe într-un mod uşor, informaţia curge uşor şi este înţeleasă la fel de uşor, mintea este clară şi capabilă să înţeleagă sensul adevărat al informaţiei primite, conversaţiile sunt uşoare, fără a fi bruiate. Când Mercur devine retrograd, accesul la aceste noi cunoştinţe este întrerupt, fiind un timp în care trebuie să ne întoarcem la acele probleme rămase neterminate, la acele probleme rămase în timp fără o rezolvare. Mercur retrograd este o energie ce ştie să ofere „soluţii” la toate problemele nerezolvate sau la cele rezolvate într-un mod greşit, este o nouă şansă cosmică oferită de Univers să îndreptăm anumite erori în problemele considerate soluţionate dar într-un mod greşit. Mercur retrograd ne reaminteşte că viitorul nostru mai are nevoie de anumite amănunte uitate, ascunse în trecut, are nevoie de o analiză profundă a paşilor trecuţi făcuţi necorespunzător menirii noastre divine.

Aşa cum Mercur îşi încetineşte ritmul (de fapt, mişcarea aparent retrogradă înseamnă o mişcare încetinită a planetei respective), şi noi trebuie să încetinim ritmul. Doar aşa putem fi atenţi la mesajele acestei energii, altfel, putem rata elemente esenţiale reevaluării, rezolvării unei probleme, a unei situaţii de viaţă (asta în funcţie de domeniul de viaţă energizat de Mercur retrograd). Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce sunt la suprafaţă iar Mercur retrograd în Balanţă şi în casa VI devine „profesorul“ care corectează o relaţie, o lege, o căsnicie, o alegere greşită, o uniune greşită, un tratament greşit, o relaţie de la locul de muncă, o alegere greşită în direcţia muncii, sănătăţii. Cum Balanţa guvernează angajamentele, Mercur retrograd în acest semn va analiza, bruia sau binecuvânta orice angajament al sufletului. Comunicarea în doi poate fi destul de grea, un cuvânt poate rupe o relaţie, un cuvânt poate da viaţă unei relaţii vechi, dar trebuie să ştiţi că reuniunea nu va fi permanenta, nu credeţi în magia inelului acum, poate fi de scurtă durată. Mercur retrograd este renumit pentru refacerea unei relaţii vechi, dar este o magie în ton cu „n-a dansat decât o toamnă“.

Tot Balanţa vorbeşte despre dreptate, egalitate, justiţie, compromisuri, diplomaţie, iar Mercur retrograd va aduce în atenţia noastră toate aceste lucruri. Cât este Mercur retrograd, cuvintele pot fi adevărate magii albe sau negre, deci încercaţi să fiţi magicienii păcii, şi nu ai războiului. Orice conexiune sănătoasă poate deveni mai sănătoasă, orice conexiune toxică devine parcă mai toxică, grea, de nevindecat. Este momentul adevărului în relaţiile de orice fel, dar, atenţie, este un adevăr divin, şi nu un adevăr al nostru. Rolul acestei perioade de retrogradare a lui Mercur este unul care ne permite să rezolvăm conflictele, relaţiile dezechilibrate, totul merge către armonie, fără ea, viaţă relaţională este grea.
Sursa: Astrocafe.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii