Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AstroCafe.ro Atracţia - raportul natural

ro

18 Aug, 2018 09:43 1612 Marime text
Atracţia este omniprezentă în univers. Indiferent cum o numiţi – magnetism, polaritate, electricitate, consideraţie, inteligenţă sau carismă – este vorba tot de atracţie şi implică toate elementele – animale, vegetale sau minerale. Formăm parteneriate sincronizate în mod firesc şi – deşi sunt aproape imperceptibile în cazul unora – pentru alţii sunt tangibile.

Ne-am bazat întotdeauna pe contactele şi pe semnalele emoţionale pe care ni le-au transmis părinţii, prietenii sau profesorii ca să ne ghidăm prin viaţă. Suntem influenţaţi de reacţiile lor emoţionale, de gesturile şi acţiunile lor. Când mama sau tata fac un anumit lucru, îi imităm; dacă un prieten sau o vedetă de cinema adoptă un anumit mers, tindem să îi imităm.

Învăţăm anumite lucruri descifrând semnalele pe care ni le trimit alţi oameni. Ei ne influenţează – prin modul lor de a fi – personalitatea şi comportamentul. Ne sincronizăm aspectele şi elementele pe care le considerăm atrăgătoare. Oamenii care au interese comune stabilesc un raport natural.

Motivul pentru care vă înţelegeţi atât de bine cu prietenii apropiaţi constă în faptul că nutriţi interese şi opinii similare şi poate chiar modalităţi asemănătoare de a face anumite lucruri. Există, fireşte, foarte multe subiecte despre care puteţi discuta în contradictoriu, dar aluatul din care sunteţi făcuţi este în esenţă acelaşi.

Noi, oamenii, suntem nişte animale sociabile. Trăim în comunităţi. Este un lucru mult mai „normal” şi mai raţional ca oamenii să se înţeleagă unii cu alţii decât să se certe, să se lupte şi să se sfădească între ei. Ironia sorţii constă în faptul că societatea ne-a impus o teamă faţă de semenii noştri – ca să ridice o barieră între noi şi cei din jur.

Trăim într-o societate care pretinde că îşi alimentează izvorul unităţii prin intermediul iubirii, dar o face, de fapt, prin intermediul fricii. Mass media ne sperie de moarte prin avertismente şi titluri cumplite referitoare la cutremure şi prăbuşiri de avioane, tragedii şi calamităţi naturale. Descoperim titluri care ne întreabă dacă avem asigurare, dacă suntem prea graşi sau prea slabi, dacă detectorul de incendii funcţionează şi dacă funeraliile nu sunt prea scumpe.

Raportul natural este o condiţie primordială pentru sănătatea, evoluţia şi supravieţuirea noastră.

Nicholas Boothman
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii