Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Veteranilor marcată la Medgidia. Ce evenimente au fost organizate cu această ocazie (galerie foto)

ro

12 Nov, 2018 07:12 1712 Marime text
În data de 11 Noiembrie Armata României a sărbătorit Ziua Veteranilor în care a fost adus un omagiu celor 29 de militari care şi-au pierdut viaţa în misiune şi celor peste 180 de răniţi în misiunile din afara țării. 

Cu această ocazie la Medgidia a avut loc un triplu eveniment. Acesta a debutat cu lansarea cărții document "Femei în uniformă", cercetare istorică efectuată de lt.col Cornelia Prioteasa, membră a Asociației Militarilor Veterani AMVVD . 

A urmat ceremonia de depunere de coroane, în memoria voluntarilor sârbi căzuți pe frontul Dobrogean în primul razboi mondial.

Totodată, a fost marcată și ziua veteranilor militari, prin depunerea de coroane in memoria eroilor ce au căzut la datorie în teatrele de oprerații militare de către Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sucursala Constanța.

Asociatia Veteranilor a fost reprezentată de către președinte Cristian Crăciun, vicepreședinte Decebal Vrânceanu și vicepreședinte Nelu Constantin. De asemenea, la evenimente a fost prezentă și Asociatia „Cultul Eroilor“, Filiala Constanța prin colonel (r) Dan Nicolau cât și Subfiliala Medgidia a Cultului Eroilor, Asociatia Dobrogea Unită prin președinte Zeicu Valentin și numeroși participanți.

Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Primaria Medgidia prin primar Valentin Vrabie, conducerea Garnizoanei Medgidia, Asociaţia militarilor veterani AMVVD Sucursala Constanţa si Cercul Militar Medgidia! 

”Odihnă veșnică eroilor cazuți! La mulți ani veteranilor , la mulți ani AMVVD!”- au transmis reprezentanții Asociaţiei Militarilor Veterani AMVVD Sucursala Constanţa. 

Sursa foto: AMVVD Sucursala Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii