Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:55 23 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Porţilor Deschise la G.J.M. Constanţa cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

ro

29 Mar, 2019 10:54 627 Marime text
În acest an, pe 3 aprilie, se împlinesc 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.  Înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica,  Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.

Potrivit GMJ Constanța, aniversarea celor 169 de ani de existenţă a armei noastre coincide şi cu împlinirea a 125 ani (1 aprilie 1894) de la înfiinţarea primei structuri a Jandarmeriei la Constanţa.
 
Pentru marcarea acestui moment aniversar important pentru arma noastră, în perioada 28 martie-14 aprilie, a.c., Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa organizează o serie de activităţi, după cum urmează:
 
În această perioada desfăşurăm concursul sportiv „Cupa Jandarmeriei, 169 de ani“ care angrenează peste 150 de jandarmi ai G.J.M., care evoluează, pe echipe(detaşament), tir, tenis şi mini-fotbal.
 
Marți, 02 aprilie, cu începere de la ora 10.00, G.J.M. Constanţa organizează la reşedinţa unităţii, Ziua Porţilor Deschise, acţiune la care şi-au anunţat participarea  aproximativ 150 de elevi. Programul dedicat oaspeţilor constă în exerciţii demonstrative şi o expoziţie cu tehnica jandarmeriei.
 

„Miercuri, 03 aprilie a.c., cu începere de la ora 09.00, în prezenţa personalului, la sediul unităţii se arborează Drapelul Naţional, în acordurile Imnului de Stat. Ceremonialul continuă cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind „Ziua Jandarmeriei Române“.  După aceast moment, se dă citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a unui ofițer și șase subofiţeri care au obţinut rezultate meritorii în activitatea desfăşurată” - au mai transmis reprezentanții GMJ Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii