Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială de luptă împotriva leprei, marcată în ultima duminică din ianuarie

ro

31 Jan, 2016 12:33 1508 Marime text
Ziua mondială de luptă împotriva leprei este marcată, în fiecare an, în ultima duminică din luna ianuarie, data aniversării fiind aleasă de către umanitaristul francez Raoul Follereau. Ziua este marcată pentru a aminti tuturor despre o boală despre care se crede că a fost eradicată.  
 
Deși, în prezent, există tratament pentru această boală gravă, este nevoie în continuare de marcarea unei zile, pentru a lupta împotriva prejudiciilor cauzate de discriminare, dar și pentru a oferi informații în sensul accederii mult mai rapide a celor afectați la diagnoză și tratament, împiedicându-se în acest sens ajungerea la dizabilități, notează Agerpres. Atât Ziua mondială de luptă împotriva leprei, cât și acțiunile întreprinse în jurul acestui fenomen sunt organizate de către o organizație britanică LEPRA, înregistrată internațional.
 
Lepra este o boală infecțioasă cronică care afectează pielea și nervii și, dacă nu este depistată și tratată rapid, poate conduce la afecțiuni debilizante, fiind provocată de bacteria Mycobacterium leprae.
 
Sursa foto: Facebook.com    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii