Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Limbii Române, marcată, astăzi, la Londra

ro

31 Aug, 2016 07:45 2308 Marime text
La Institutul Cultural Român din Londra se va celebra Ziua Limbii Române, printr-un eveniment dedicat oamenilor pasionați de limbi străine. Astfel, limba română va fi descoperită de către curioși prin conversații, dar și cu ajutorul unui curs demonstrativ. Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la 31 august, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Moldova din 1990.
 
Limba română este considerată a fi cea mai apropiată de latina populară, singura limbă din Europa de Est cu rădăcini în tradițiile latinității.
 
Acest eveniment reprezintă o avanpremieră la cursul internsiv de limba română pe care Institutul Cultural Român își propune să îl lanseze în toamna acestui an, scrie hotnews.ro.

Conform legii nr. 53/2013, Ziua Limbii Române poate fi marcată de către autoritățile și instituțiile publice, inclusiv de reprezentanțele diplomatice și institutele culturale ale României, precum și de către alte instituții românești din străinătate, prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii