Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Forțelor Terestre, celebrată la Constanţa

ro

20 Apr, 2016 21:43 2342 Marime text
În fiecare an, la data de 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre, al căror patron spiritual şi  ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

Cu acest prilej, Brigada 9 Mecanizată  „Mărăşeşti" va organiza, pe 22 aprilie, începând cu ora 10.00, o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Regimentului 34 Infanterie din strada Traian, municipiul Constanţa. La ceremonie, alături de militarii români, se vor afla şi militari americani de la baza militară din localitatea Mihail Kogălniceanu.

De asemenea, în toate garnizoanele din ţară şi în teatrul de operaţii din Afganistan, se vor organiza manifestări dedicate acestei sărbători, ce vor cuprinde simpozioane, expoziţii de carte, vizionări de filme documentare, exerciţii de mânuire a armamentului, prezentări de tehnică militară, armament şi echipamente, ceremonii militare de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele eroilor, concerte ale muzicilor militare, precum şi spectacole artistice susţinute de către formaţiile cercurilor militare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii