Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziare.com. Puşcaşii marini de la Mihail Kogălniceanu i-au scris unui congressman american „În aceste timpuri în care Rusia devine tot mai agresivă, este în interesul României ca legătura cu SUA să fie cât mai puternică“

ro

22 Jan, 2015 03:01 1616 Marime text
Puscasii marini americani (US Marines) stationati la baza militară Mihail Kogalniceanu au trimis o scrisoare in Statele Unite in care isi exprima satisfactia pentru felul in care au fost primiti si sunt tratati in Romania, multumind totodata comunitatii de romani de dincolo de ocean pentru ceea ce fac pentru imbunatatirea relatiilor dintre cele doua tari, potrivit Ziare.com.

Scrisoarea a fost adresata Lorettei Sanchez, membru al Grupului de prieteni pentru Romania din Congresul SUA, si a fost citita cu ocazia aniversarii hramului si a cinci ani de existenta a Misiunii "Sf. Ioan Botezatorul" din Tustin, California, informeaza pe Facebook Comunitatea greco-catolica "Sf. Ioan Botezatorul".

"Puscasii marini de la baza Mihail Kogalniceanu stiu mai bine decat multi americani importanta parteneriatului nostru cu Romania. (...) Romania ne-a primit cu bratele deschise si datorita doamnei congresmen Lorreta Sanchez", se arata in scrisoare, in conditiile in care aceasta a vizitat anul trecut baza militara Kogalniceanu si a purtat discutii cu fostul ministru de Externe Titus Corlatean, se mai precizează pe ziare.com.


La evenimentul organizat duminica de Comunitatea greco-catolica "Sf. Ioan Botezatorul" din Tustin, Calfiornia, au participat, alaturi de un numar mare de romani, reprezentanti ai principalelor organizatii romanesti din sudul Californiei si consulul general al Romaniei la Los Angeles, Eugen Chivu.

Loretta Sanchez, co-presedinte al grupului de prietenie cu Romania din Congresul SUA, a venit impreuna cu sotul si a participat, in premiera, la Liturghia organizată duminică de Comunitatea greco-catolica "Sf. Ioan Botezatorul" din Tustin, Calfiornia, alaturi de credinciosii prezenti, se arata intr-un articol postat pe site-ul Comunitatii greco-catolice "Sf.Ioan Botezatorul", unde sunt publicate numeroase fotografii de la eveniment.

Parintele Chris Terhes a subliniat faptul ca membrii ei se implica atat in activitati religioase, cat si sociale si civice, inclusiv in lupta impotriva coruptiei din Romania.

"In aceste timpuri in care Rusia devine tot mai agresiva, este in interesul Romaniei si spre binele tuturor romanilor ca legatura cu Statele Unite sa fie cat mai puternica", a spus pr. Terhes, citat de Ziare.com.

Articolul integral poate fi citit pe Ziare.com.

Sursa foto: www.sfioan.org  
http://www.sfioan.org/2015/01/21/misiunea-sf-ioan-botezatorul-din-tustin-california-de-cinci-ani-punte-intre-statele-unite-si-romania/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii