Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracționale bănuită de contrabandă cu țigarete

ro

05 Dec, 2018 14:26 1552 Marime text
În urma a 32 de percheziții efectuate pe raza județelor Suceava și Bistrița Năsăud, a fost destructurată o grupare infracțională bănuită de cauzarea unui prejudiciu de 1.300.000 de lei, prin contrabandă cu țigarete. 
 
La data de 4 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul I.P.J. Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T- S.T. Suceava, cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și ai Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Bistrița Năsăud, au efectuat percheziții la 32 de locații din județele Suceava și Bistrița Năsăud.
 
Activitățile au vizat mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat  şi contrabandă cu țigarete de proveniență extracomunitară.
 
În urma perchezițiilor domiciliare, au fost indisponibilizate 49.880 de țigarete de proveniență extracomunitară, 5.090 de euro și 107.882 de lei, 5 autoturisme, 63 de telefoane mobile și cartele SIM.
 
Din probatoriu administrat până în prezent au rezultat indicii că membrii grupării ar fi traficat peste 2.150.000 de țigarete de proveniență extracomunitară, 594.800 dintre acestea fiind capturate de polițiști în cadrul unor acțiuni punctuale.
 
Prejudiciul estimativ cauzat prin activitatea ilicită este de aproximativ 1.300.000 de lei.
 
7 persoane, cu vârste cuprinse între 27 și 38 de ani, din județul Suceava, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava pentru cercetări, față de acestea fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.
 
 
 
Cei în cauză au fost încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, la data de 5 decembrie a.c., să fie prezentați Tribunalului Suceava pentru dispunerea de măsuri preventive.
 
Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T., în vederea stabilirii întregii activități infracționale.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii