Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:30 17 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de dosare penale întocmite de poliţiştii de la transporturi în ultima săptămână

ro

12 Jan, 2019 11:14 548 Marime text
În urma acțiunilor derulate de Poliția Română, în ultima săptămână, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost întocmite 45 de dosare penale, iar 11 persoane au fost depistate în flagrant delict. 

În perioada 4 – 11 ianuarie 2019, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii de la transporturi au acționat, la
nivel național, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

Astfel, polițiștii au efectuat controale în 386 de stații de cale ferată şi au patrulat în 364 de trenuri de călători. De asemenea, au acționat pentru combaterea pescuitului și comerțului ilegal, migrației ilegale și contrabandei.

Pe parcursul acțiunilor, au fost depistate 5 persoane date în urmărire națională sau internațională, 2 minori lipsiți de supraveghere și 6
persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate.

În total, au fost întocmite 45 de dosare penale, în principal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, falsuri
și uzuri de fals, pescuit ilegal și pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

De asemenea, au fost depistate în flagrant delict 11 persoane, iar o altă persoană bănuită de comiterea unei infracțiuni a fost identificată. Au fost reținute pentru 24 de ore 5 persoane bănuite de săvârşirea unor infracţiuni.

Totodată, pentru faptele ilicite constatate în urma efectuării acțiunilor au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.635 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii