Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:26 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada Zece medalii, din care trei de aur, obţinute de elevii români

ro

12 Jul, 2015 17:50 790 Marime text
Elevii români au obţinut trei medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2015, fiind premiaţi la toate cele patru probe ale concursului, chimie, matematică, informatică şi fizică.
La chimie a obţinut o medalie de aur, cu punctaj maxim, Cristian Robert Râclea, elev în clasa a clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi, alte două medalii de argint fiind cucerite de Maria Velicu - clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi de Sabina-Giorgiana Fîrţală - clasa a XI-a la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Piatra Neamţ. Cristian Robert Râclea a fost medaliat cu aur şi la ediţia precedentă a olimpiadei, a anunţat, astăzi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.
La matematică, Andreea Dima, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti şi Mihnea-Gabriel Doică - clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au cucerit medalii de bronz. Din echipa de matematică a făcut parte şi Ştefan Cristian Popa, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
Alte două medalii de aur au fost obţinute la proba de informatică, de Darius Marian, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi de Andrei Costin Oncescu - clasa a X-a la Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, iar Vlad Mihai Rochian - clasa a X-a la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timişoara a câştigat medalia de argint.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii