Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:28 21 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevi din Constanța premiați la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2017

ro

21 Jul, 2017 17:13 2824 Marime text
Olimpicii români au cucerit douăsprezece premii (două medalii de aur cu punctaj maxim, opt medalii de argint, o medalie de bronz și o mențiune) la a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada, desfășurată în perioada 14 — 22 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/Federația Rusă). Componenții echipei României au fost premiați la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică și fizică.
 
În funcție de probele susținute, elevii români au înregistrat următoarele rezultate:
 
Chimie: Cristina Valentina Crăescu și Daniel Cristian Ungureanu (ambii în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București), respectiv Cristian Tudor Cozma (clasa a XI-a/Colegiul Național 'Emil Racoviță' din Iași) — medalii de argint.
 
Matematică: Edis Memiș (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din Constanța) — medalie de argint, Vlad Nicolae Robu (clasa a IX-a/Colegiul Național 'Vasile Lucaciu' din Baia Mare) — medalie de bronz și Sergiu Ionuț Novac (clasa a IX-a/Colegiul Național 'C. Brediceanu' din Lugoj) — mențiune.
 
Informatică: Bogdan Sitaru (clasa a X-a/Colegiul Național 'Dinicu Golescu' din Câmpulung Muscel) — medalie de aur cu punctaj maxim, Alexandru Petrescu (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică 'Tudor Vianu' din București) și Theodor Pierre Moroianu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) — medalii de argint.
 
Fizică: Cosmin Andrei (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București) — medalie de aur cu punctaj maxim, Silviu Dolteanu (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Mihai Răzvan Ursu (clasa a XI-a/Colegiul Național 'Mircea cel Bătrân' din Constanța) — medalii de argint.
 
Cristian Tudor Cozma (chimie) și Mihai Răzvan Ursu (fizică) au fost premiați și pentru cel mai mare punctaj obținut la proba experimentală din cadrul concursului. Precizăm, de asemenea, că Alexandru Petrescu (informatică), Cristian Tudor Cozma și Daniel Cristian Ungureanu (chimie) au în palmares medalii de argint și bronz și în competiția de anul trecut.
 
La ediția curentă au participat peste 150 de concurenți din 6 țări (Federația Rusă, Kazahstan, Indonezia, Singapore, Bulgaria si Romania).

Sursa foto: Ministerul Educației

Ti-a placut articolul?

Comentarii