Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:08 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpicii români sosesc acasă cu zece medalii obţinute la concursurile din Federaţia Rusă

ro

24 Jul, 2016 22:30 1385 Marime text
Veşti bune vin Rusia! Olimpicii români au cucerit zece premii  (două medalii de aur, cinci medalii de argint, două medalii de bronz și o mențiune) la a XXIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada, desfășurată în perioada 15 — 23 iulie, în Yakutsk (Republica Saha/ Federația Rusă). Elevii români au fost premiați la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică și fizică, scrie agerpres.ro

Potrivit Ministerului Educației, în funcție de probele susținute, olimpicii români au înregistrat următoarele rezultate:

Chimie:  Anamaria Leonescu  (clasa a XI-a/ Colegiul Național ‘Sfântul Sava’ din București) și Cristian Tudor Cozma  (clasa a X-a/ Colegiul Național ‘Emil Racovița’ din Iași)— medalii de argint, respectiv Daniel Cristian Ungureanu  (clasa a X-a/ Liceul Internațional de Informatică din București) — medalie de bronz.

Matematică:  Lenca-Iarina Cuturela (clasa a IX-a/ Liceul Internațional de Informatică din București)— medalie de aur și Andrei Ghigheci (clasa a IX-a/ Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din București)— medalie de argint.  Din echipa de matematică a făcut parte și Andra-Elena Mircea  (clasa a IX-a/ Colegiul Național ‘Unirea’ din Focșani).

Informatică:  Costin Andrei Oncescu  (clasa a XI-a/ Colegiul Național ‘Dinicu Golescu’ din Câmpulung Muscel)— medalie de aur,  Alexandru Petrescu  (clasa a IX-a/ Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din București) — medalie de argint și Laura Ioana Georgescu  (clasa a IX-a/ Liceul Internațional de Informatică din București) — mențiune.

Fizică: Petru Cotruț  (clasa a X-a)— medalie de argint și Anca Drăgulescu (clasa a XI-a)— medalie de bronz. Din echipă a făcut parte și Silviu Adrian Predoi. Cei trei elevi provin de la Liceul Internațional de Informatică din București.

La ediția curentă au participat peste 150 de competitori din șase țări, notează agerpres.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii