Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să salvezi o viață? Iată ce poți face CRTS Constanța și Primăria Negru Vodă organizează o acțiune de donare de sânge

ro

02 Jul, 2018 13:05 1701 Marime text

Centrul  Regional  de Transfuzii  Sanguine  Constanța  și Primaria Orasului Negru Vodă face un apel către cei care vor să contribuie la salvarea unor vieți omenești.

În acest scop, CRTS Constanța organizează sâmbată, 14.07.2018, intre  orele 08.30- 13.30, o acțiune de donare de sânge.

Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Negru Vodă  si localitatile  invecinate  care  doresc sa  ii  ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea  peste 50 kg ( in functie de inaltime, constitutie), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă etc.    

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aducă de la medicul de familie o adeverință din care sa reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă, neurologice sau alte boli cronice, care ar contraindica donarea de sânge.

Recomandări importante, pentru donatori:

Cu  3  zile  inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!
În  ziua donarii, se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minimum 500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiază, la cerere, de:
  • 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
  • o zi libera, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari;
  • decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange.       
Persoanele interesate sunt așteptate sâmbata, 14.07.2018, între orele 8.30-13.30, la Casa de Cultură, Str Recoltei nr. 25, din localitatea Negru Vodă, cu un act de  identitate valabil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii