Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva în Arhiepiscopia Tomisului. Donare de sânge

ro

07 Oct, 2020 13:38 2789 Marime text


Joi, 8 octombrie, la ora 12.00, mai mulți preoți și credincioși, însoțiți de către  Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, vor merge la sediul Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța pentru a dona sânge. Este cea de-a patra acțiune de donare de sânge din acest an și face parte din cadrul protocolului de colaborare încheiat în anul 2018 între instituția de cult și CRTS.

Vineri, 9 octombrie, de la ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie, urmată de Taina Sfântului Maslu, la biserica „Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie” din Constanța.

Duminică, 11 octombrie, de la ora 9.00, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din Constanța.


Miercuri, 14 octombrie, Biserica Ortodoxă o cinsteşte pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, ale cărei moaşte se află la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Cu acest prilej, marți, 13 octombrie, de la ora 17.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din Năvodari, apoi se va merge în procesiune cu icoana și veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva  pe următorul traseu: biserica „Sf. Cuv. Parascheva” (zona Kaufland) – str. Constanței – str. Albinelor – str. Rândunelelor – biserica „Sf. Cuv. Parascheva”.

Miercuri, 14 octombrie, de la ora 8.45, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Cuv. Parascheva” din Cumpăna, apoi va oficia Taina Sfântului Botez pentru doi copii instituționalizați.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii