Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vor fi verificate contractele spitalelor cu Hexi Pharma

ro

10 May, 2016 23:15 1720 Marime text
Contractele încheiate de spitalele din subordinea Ministerului Sănătății (MS) cu firma Hexi Pharma vor fi verificate prin intermediul compartimentelor de audit. Precizăm că vor fi recoltate probe pentru stabilirea concentrației și a substanțelor active din dezinfectanții utilizați în spitalele unde probele de sanitație nu au ieșit conforme, la laboratorul ICECHIM.
 
„În ceea ce privește ancheta administrativă în cazul biocidelor, a fost dispusă măsura recoltării de probe în vederea stabilirii concentrației și a substanțelor active din dezinfectanții utilizați în spitalele unde probele de sanitație nu au ieșit conforme, la laboratorul ICECHIM. De asemenea, programul de control și prevenție în ceea ce privește utilizarea eficientă a dezinfectanților va continua. Din punct de vedere al măsurilor administrative, vor fi verificate prin intermediul compartimentelor de audit contractele încheiate de către unitățile sanitare publice din subordinea Ministerului Sănătății cu firma Hexi Pharma", potrivit MS.
 
Totodată, la nivel legislativ, „vor fi modificate cu celeritate o serie de acte normative menite să îmbunătățească controlul și regimul utilizării biocidelor, respectiv OMS 10/2010 în sensul testării eficacității biocidelor la două laboratoare acreditate, completarea listei documentelor pentru obținerea avizului de punere pe piață, precum și depunerea periodică a două rapoarte de testare a eficacității biocidelor de către producător”, conform sursei citate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii