Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:55 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voluntarii curăţă plaja din Mamaia. Hadeţi să dăm o mână de ajutor!

ro

24 Sep, 2015 09:15 1103 Marime text
Ambasada SUA la Bucureşti şi Liga Navală a Statelor Unite – Consiliul din România vă invită sâmbătă dimineaţă la o acţiune de curăţare a plajei şi zonelor limitrofe, cu ocazia Zilei Internaţionale de Curăţare a Plajelor. Acţiunea este sprijinită de partenerii Ligii Navale a SUA: S.C. RAJA S.A şi Grup Servicii Petroliere, precum şi de contingentul Black Sea Rotational Force de la Baza Mihail Kogălniceanu.

Adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti, Dean Thompson, va participa la eveniment alături de circa 300 de voluntari: locuitori şi reprezentanţi ai autorităţilor din Constanţa, sportivi consacrați ai Constanței, elevi de la Colegiul Național “Mircea cel Bătrân” și de la Clubul Sportiv “Farul” Constanța, reprezentanţi ai forţelor armate americane şi române, precum şi angajaţi ai Ambasadei SUA.

Ziua Internaţională de Curăţare a Plajelor, celebrată în data de 19 septembrie, este un avertisment cu privire la gunoaiele aruncate în mări şi oceane. Acestea afectează sănătatea oamenilor, a florei şi faunei, precum şi resursele care depind de sănătatea apelor. În ajunul conferinţei dedicate oceanelor care va avea loc în 5 şi 6 octombrie în Santiago, Chile,

Departamentul de Stat şi ambasadele SUA din întreaga lume sprijină acţiunile de curăţare a plajelor. SUA depun eforturi susţinute în trei direcţii importante ale administrării mediului marin: poluarea marină, acidifierea oceanelor şi pescuitul sustenabil.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii