Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:32 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii Voltaj în finala Eurovision

ro

23 May, 2015 21:25 993 Marime text
 
România, reprezentată de trupa Voltaj, intră în competiție pe pozitia 20, după Letonia și înainte de Spania, la concursul Eurovision din această seară.
 
Potrivit regulamentului concursului, publicul din România nu-i poate vota pe reprezentanţii noştri, dar românii şi fanii din străinătate pot face acest lucru.
 
Telespectatorii pot vota prin intermediul aplicatiei oficiale, pe telefon și / sau SMS. Fereastra de vot se deschide după ce ultima piesă din concurs a fost interpretată, și se încheie 15 minute mai târziu.
 
Astfel, publicul din toate cele 40 de ţări participante la Eurovision poate vota pentru reprezentanţii noştri de 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.
 
Anul acesta concursul se ține în Austria, Viena, după ce Conchita Wurst a câştigat finala de anul trecut.
 
De-a lungul anilor, formatul concursului s-a mai schimbat, însă principiile de bază au rămas aceleași: țările participante înscriu cântece care vor fi, apoi, interpretate live într-o emisiune TV transmisă în direct simultan în tările ce aparțin Rețelei Eurovision.
 
Sistemele de votare utilizate s-au schimbat de-a lungul anilor. Sistemul actual se folosește începând din 1975 și este un sistem de votare pozițional. Țările acordă un set de puncte (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12) celorlalți participanți, 12 puncte primind favoritul.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii