Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voceatransilvaniei.ro Statul, învins de o femeie din Satu Mare. Magistrații au declarat ilegal timbrul de mediu

ro

25 Feb, 2016 22:43 3453 Marime text
 
După ani de procese, şoferii români au obţinut o importantă victorie împotriva timbrului de mediu perceput de statul român la înmatricularea unui autoturism. Judecătorii au stabilit că această taxă este discriminatorie şi are aceleaşi prevederi şi scopuri ca toate celelalte taxe anterioare (de poluare şi de înmatriculare) declarate nelegale de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Simpla schimbare a denumirii taxei şi transformarea ei în „timbru de mediu” nu poate determina intrarea ei în legalitate, potrivit voceatransilvaniei.ro.
 
Victoria îi aparține unei sătmărence, Margareta Man, care a luptat aproape trei ani în Justiție pentru a demonstra că timbrul de mediu este ilegal.
 
Mai exact, Curtea de Apel Oradea a menţinut decizia Tribunalului Satu Mare, care „prin Sentinţa nr. 631/CA din 17.09.2015 a admis cererea de revizuire formulată de revizuienta Margareta Man, în sensul că a schimbat în tot Sentinţa civilă nr. 1353/CA/10.04.2014 pronunţată de Tribunalul Satu Mare şi, rejudecând cauza, a admis acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta MM în contradictoriu cu pârâta Instituţia Prefectului Judeţului Satu Mare – Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor şi, în consecinţă, a obligat pârâta să înmatriculeze autoturismul … fără plata timbrului de mediu prevăzut de OUG 9/2013 (…)”, scrie legal-land.ro.
 
Citește articolul integral pe: voceatransilvaniei.ro

Sursa foto: cronicaromana.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii