Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă, prezentă la un forum de afaceri organizat la Doha, Statul Qatar

ro

07 Nov, 2018 14:29 1408 Marime text
Prim-ministrul României, doamna Viorica Dăncilă, a prezidat astăzi, 7 noiembrie 2018, un forum economic organizat la Doha, cu prilejul vizitei sale oficiale în Statul Qatar. Evenimentul a reunit numeroși oameni de afaceri qatarezi, a căror delegație a fost condusă de prim vice-președintele Camerei de Comerț și Industrie din Qatar, domnul Mohammed bin Ahmed Bin Towar Alkuwari.

Forumul economic a urmărit promovarea proiectelor în parteneriat public-privat aprobate de Guvernul României, precum și analizarea perspectivelor cooperării bilaterale româno-qatareze, cu accent asupra colaborării economice și investiționale. Premierul român a punctat interesul de a aprofunda și diversifica raporturile economice, inclusiv prin consolidarea relațiilor între mediile de afaceri din cele două state. 

De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a subliniat recenta reglementare și implementare a legii parteneriatului public-privat, care deschide noi oportunități de cooperare economică între România și partenerii săi.

Șeful Executivului român a evidențiat faptul că Statul Qatar este un partener comercial important al României în regiunea Golfului, sens în care a prezentat principalele oportunități de investiții din România.

Totodată, a încurajat activ oamenii de afaceri qatarezi să investească în sectoarele de interes din țara noastră, precum infrastructura, agricultura, turismul și sănătatea, prezentând o serie de proiecte prioritare. În acest sens, premierul român a evocat poziția geo-strategică a țării noastre și parcursul ascendent al economiei românești, din ultimii ani, ca argumente care să susțină atractivitatea pieței investiționale românești.

Prim vice-președintele Camerei de Comerț și Industrie din Qatar a subliniat relația bilaterală foarte bună dintre cele două state, de la stabilirea relațiilor diplomatice, în 1990. Acesta a menționat deschiderea părții qatareze pentru stimularea relațiilor investiționale și dorința de creștere a schimburilor comerciale dintre cele două state.

Mohammed bin Ahmed Bin Towar Alkuwari a prezentat, totodată, modul în care autoritățile de la Doha au reușit să transforme blocada economică impusă Qatarului, în 2017, într-o modalitate de stimulare a creșterii economice. Astfel, prin extinderea rutelor maritime, prin interconectarea porturilor și prin impulsionarea oamenilor de afaceri spre realizarea de investiții în sectorul industrial, Qatarul a reușit să creeze noi unități de producție și să sporească oportunitățile de investiții pentru partenerii străini.

În final, atât prim-ministrul român, cât și prim vice-președintele Camerei de Comerț și Industrie din Qatar au adresat invitații oamenilor de afaceri, de a vizita România, respectiv Qatar, pentru a se convinge de potențialul de cooperare existent între cele două state, exprimându-și, totodată, convingerea că forumul economic va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce dintre cele două state.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii