Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta "România are nevoie să fie independentă energetic"

ro

12 Aug, 2014 15:46 1968 Marime text
Premierul Victor Ponta face în aceste momente declaraţii la aeroportul privat din Tuzla. Astăzi, la orele prânzului, premierul României, Victor Ponta a vizitat platforma de foraj Ocean Endeavor, care operează pentru ExxonMobil şi OMV Petrom în Marea Neagră. Premierul a fost însoţit de de ministrul Energiei şi reprezentanţi ai companiei ExxonMobil şi OMV Petrom.

Premierul a menţionat că întâlnirea a fost una programată. Victor Ponta a menţionat că a fost să vadă dacă investiţiile şi activitatea de prospectare se desfăşoară conform graficului.

Victor Ponta a menţionat că veştile sunt bune în privinţa zăcămintelor descoperite, mai rămâne să se înceapă exploatarea. Spre sfârşitul anului se va decide dacă acestea pot fi exploatate, a mai afirmat premierul.

Ponta a menţionat că imediat ce se va începe exploatarea, resursele descoperite vor intra în sistemul naţional. "Nu pot decât să-mi doresc ca veştile să se confirme", a spus în acest context premierul, menţionând că relaţia economică cu Rusia va fi tot mai proastă. "România are nevoie să fie independentă energetic", a mai declarat premierul.

Victor Ponta a precizat că dacă va începe exploatarea, cele două companii au în plan investiţii de peste un miliard de dolari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii