Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:39 22 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta, în SUA “Ministerul Justiţiei a făcut absolut toate demersurile pentru Nicuşor Constantinescu”

ro

26 Sep, 2014 08:12 1301 Marime text
Aflat într-o vizită oficială la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, Victor Ponta a afirmat că ministerul Justiţiei a efectuat toate demersurile în cazul lui Nicuşor Constantinescu, dar legislaţia americană este diferită de cea românească.
 
"Din ce ştiu eu de la ministrul Justiţiei, pentru că l-am întrebat, Ministerul Justiţiei a făcut absolut toate demersurile prevăzute de legea română şi legile internaţionale, nu pentru că ar fi vrut Ministerul Justiţiei, dar asta e obligaţia, vine Parchetul şi cu ordin de la judecată...s-au făcut. Care este rezultatul acestor proceduri ? Statele Unite au o legislaţie de alt tip decât a noastră" a spus Ponta, aflat la New York, potrivit Gandul.ro.

El a adăugat că Nicuşor Constantinescu nu se ascunde de justiţie.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, de află în continuare în SUA. Nicuşor Constantinescu este dat în urmărire, iar Ministerul Justiţiei a cerut Tribunalului Constanţa extrădarea sa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 13 octombrie.
 
Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri, scrie Gândul în ediţia sa online. Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.

Ti-a placut articolul?

Comentarii