Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"S-a schimbat schimbarea" Victor Ponta, despre Ordonanța privind salariile demnitarilor

ro

28 Jul, 2015 21:43 1610 Marime text
 
Premierul Victor Ponta s-a exprimat, în această seară, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt” de pe B1 TV, asupra bugetării ordonanței privind salariile demnitarilor.
 
”S-au pus bani. S-a schimbat schimbarea. Eu nu mi-am schimbat părerea asupra faptului că a fost inoportun și că trebuia să mărim salariile la demnitari odată cu toată lumea. Dar, două lucruri foarte politice: însemna să abrog un lucru făcut cu bună credință de către domnul Oprea, ceea ce din punct de vedere politic era o situație penibilă. Și doi, părea că mă răzbun pe domnul Iohannis, că îi tai salariul, ori răzbunarea nu e arma cea mai bună în politică. Am înțeles părerea colegilor mei și am pus bani acolo. Nu  mi-am schimbat părerea”, a declarat premierul.  
 
Refeitor la faptul că Liviu Dragnea a susținut bugetarea ordonanței, premierul a declarat, că a ținut cont de sugestia acestuia. 
 
”Eu am ținut cont, domnul Dragnea e acum președintele PSD, eu sunt un simplu membru de partid.  Opinia lui Liviu Dragnea a fost că ne asumăm, decât să se spună că ne răzbunăm pe Klaus Iohannis și îi tăiem slariul. Câți bani a cerut Administrația Prezidențiala atât i-am dat.Ideea este că suntem un partid mare, că Guvernul colaborează cu Președinția și că decât să avem războaie e mai bine să avem o colaborare civilizată”, a mai spus Ponta. 
 
De asemenea, premierul a ținut să precizeze că prima rectificare bugetară din acest an este una pozitivă.
 
”Azi am avut prima rectificare a acestui an. Prima rectificare pozitivă. Avem mai mulți bani decât era prevăzut în legea bugetului. E prima dată, cred, de când sunt eu prim-ministru, când tuturor solicitătilor din partea toturor  instituțiilor publice le-am răspuns pozitiv. Au fost acești bani din două motive: oamenii au muncit mai mult și au plătit taxe și ANAF a strâns vreo 4 miliarde în plus din marea evaziune”, a mai spus Ponta. 

Sursa: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii