Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție

ro

09 Sep, 2016 09:27 7551 Marime text
Victor Ponta s-a prezentat în această dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă acţiunea de contestare a controlului judiciar impus de procurorii DNA în dosarul Tony Blair.
 
"Eu cer un lucru simplu: cer ca ceea ce spun în sala de judecată să vă pot spune şi dumneavoatră", a declarat Victor Ponta la sosirea la Înalta Curte, cu referire la interdicţia impusă de procurori de a vorbi în public despre dosarul său, informează RTV.net.
 
Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile într-un dosar în care este acuzat că a primit 220.000 de euro pentru a pune pe liste electorale un om de afaceri în 2012. Cu banii repectivi, Victor Ponta ar fi organizat vizita în România a unui lider politic străin.
 
Procurorii DNA îl acuză pe fostul premier al României că în 2012 a beneficiat beneficiat de o sumă de bani (220.000 de euro) de la un om de afaceri (Sebastian Ghiţă) pentru a-l pune pe un loc eligibil pe listele electorale. Cu aceşti bani ar fi fost organizată vizita în România a unui important lider politic din străinătate (Tony Blair). Ulterior, Sebastian Ghiţă a fost pus pe listele electorale PSD şi a fost ales deputat de Prahova.
 
Procurorii acuză că primirea de bani pentru nominalizarea pe listele electorale a unor persoane este folos necuvenit pentru Victor Ponta, cel care are puterea de decizie asupra listelor electorale din poziţia de preşedinte de partid.
 
Victor Ponta este acuzat de folosirea influenţei şi complicitate la spălare de bani.
 
Pedeapsa pentru folosirea influenţei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Costache 15 Nov, 2020 10:28 De ce nui cereti demisiea lui orban iohanis arafat si tataru cum ati facuto dum.
  • ion 20 Sep, 2018 20:53 Dle Ponta, te-am susţinut când erai preşedintele PSD, dar la ora actuală eşti o ruşine nu numai pentru mine. Nu mai ai pic de bun simţ. Ai călcat cu picioarele pe USL, desfiindu-l şi acum vrei să faci acelaşi lucru cu actuala coaliţie. Crezi că e frumos aşa? Crezi că faci cinste cuiva? Poate doar... aşa zisei opoziţii şi preşedintelui actual, care numai preşedinte al tuturor românilor, nu e. O să vină vremea să dai socoteală în faţa CELUI DE SUS... cândva... eşti tânăr... dar aşa nesăbuit şi răutăcios, nu s-a mai văzut pe pământul sacru românesc. Dumnezeu dă fiecăruia după suflet, nu uita!