Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:22 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Negrescu „Un dialog structurat cu Comisia Europeană este important pentru un mandat de succes al României la Președinția Consiliului Uniunii Europene“

ro

27 Jun, 2018 18:17 433 Marime text

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, s-a întâlnit miercuri cu o delegație de experți ai Comisiei Europene, aflați în vizită de informare la București.

Discuțiile s-au axat pe evoluția procesului de pregătire privind preluarea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, ministrul delegat pentru Afaceri Europene prezentând eforturile depuse în ultima perioadă de Guvernul României pentru preluarea mandatului, începând cu 1 ianuarie 2019, potrivit unui comunicat emis de MAE.

De asemenea, ministrul delegat a subliniat interesul României pentru promovarea unei agende europene bazate pe obiective consensuale, valori și principii comune, împărtășite și asumate de toate statele membre și instituțiile europene, în vederea îmbunătățirii în mod vizibil a vieții cetățenilor.

În context, oficialul român a prezentat și cei patru piloni tematici care vor sta la baza agendei de lucru a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, care vizează  „Europa convergenței: creștere, coeziune, competitivitate, conectivitate“, „Europa siguranței“, „Europa, actor global“ și „Europa valorilor comune“.

„În linie cu responsabilitatea pe care o vom exercita la nivel european, ne propunem să acționăm împreună în vederea consolidării pe mai departe a proiectului european. România își propune să demonstreze capacitatea sa de a gestiona cu profesionalism și responsabilitate acest mandat, prin finalizarea unui număr cât mai mare de dosare legislative, context în care am reiterat importanța unei ample cooperări cu Comisia Europeană și disponibilitatea noastră de a purta un dialog structurat și aprofundat cu experții săi“, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.


România va asuma, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019, Președinția Consiliului Uniunii Europene.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii