Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:45 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepremierul Costin Borc vrea ca medicamentele pentru bolnavii de cancer să se scumpească

ro

09 Feb, 2016 07:51 823 Marime text
 
Vicepremierul Costin Borc i-a cerut ministrului Sănătăţii să scumpească medicamentele oncologice pentru ca producătorii şi furnizorii să fie motivaţi să vândă aceste produse pe piaţa din România deoarece în acest moment, de la 1 iulie de când aveam cel mai mic preţ al medicamentelor din Europa aceşti furnizori cumpără medicamentele de la furnizorii internaţionali, apoi le vând în alte ţări europene chiar şi de 3 ori mai mult., potrivit surselor România TV.
 
Însă, ministrul Sănătăţii a refuzat această idee, pentru că el, fiind un chirurg oncolog, spune că ştie foarte bine că preţul acestor medicamente deja este foarte scump. De asemenea, acesta precizează că bolnavii de cancer nu au cu ce să se trateze. Conform datelor asociaţiilor bolnavilor de cancer, 14 dintre aceste medicamente esenţiale şi ieftine, foarte accesibile pentru bolnavii de cancer, lipsesc din acest moment de pe piaţă.
 

„Pe de-o parte scumpirea medicamentelor poate ar stopa efortul paralel care se desfăşoară de ani de zile şi pe care noi îl reclamăm în fiecare an. Pe de altă parte, scumpirea medicamentelor face ca accesul la aceste tratamente să fie a unui număr mai mic de pacienţi. Această luptă economică nu face decât să ne afecteze pe noi pacienţii să nu mai avem certitudinea unui tratament coerent ca şi periodicitate şi să ne pună viaţa în pericol. Noi am cerut permanent o aliniere a preţurilor, la nivelul UE, iar medicamentele compensate să fie cu preţuri confidenţiale negociate. Nu avem decât de suferit şi dacă se scumpesc şi dacă se ieftinesc, noi tot suntem în aceeaşi situaţie de a ne pune viaţa în pericol”, a declarat, la România TV, Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

 
 
 Sursa foto: psnews.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii