Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UVT s-a autosesizat în cazul acuzaţiilor plagiat privind teza de doctorat a şefei DNA

ro

03 Oct, 2016 20:04 1852 Marime text
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a demarat, la finalul săptămânii trecute, proceduri interne pentru clarificarea situației apărute în spațiul public vizavi o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a Codruței Kovesi, a anunțat luni, într-un comunicat de presă, instituția de învățământ superior.
 
Potrivit sursei citate, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) va coopera cu orice instituție abilitată, având în vedere și că o asociație din Cluj Napoca a trimis către Ministerul Educației o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a procurorului-șef al DNA, sesizare care nu a ajuns încă la universitate.
 

"Înțelegem că Asociația Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a trimis către Ministerul Educației Naționale și Cercetării științifice și Universitatea de Vest din Timișoara o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a doamnei Kovesi, sesizare care nu a ajuns încă la Universitate. În baza deschiderii către comunitate de care UVT dă dovadă în mod constant și a implicării pozitive în numeroase demersuri care țin de transparența și corectitudinea academică, Universitatea își exprimă întreaga disponibilitate de a coopera cu orice instituție abilitată în vederea clarificării acestei situații", se arată în comunicatul menționat.

 
De asemenea, UVT a primit în cursul zilei de astăzi, punctul de vedere al Școlii Doctorale de Drept și a solicitat informații suplimentare pe care le așteaptă în zilele următoare.
 
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a afirmat vineri că a lucrat șapte ani la teza sa de doctorat și lucrarea a fost întocmită cu respectarea tuturor normelor științifice.
 

"Teza mea este corectă, este o teză pe care am muncit-o, am lucrat șapte ani la acest doctorat. Am multe articole publicate (...) pe care eu le-am indicat în teză. Cine are îndoieli cu privire la corectitudine nu are decât să facă sesizare. (...) Cine contestă să vină cu probe și să facă sesizare", a spus Kovesi, la Europa FM.

 
Șefa DNA a explicat că lucrarea sa de doctorat a fost verificată în anul 2012 de Comisia Națională de Etică, decizia acesteia fiind că nu este vorba de un plagiat.

sursa foto: jurnalul.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii