Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:03 18 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Utilizatorii Facebook l-au ajutat pe Marian Godină să-l găsească pe autorul unui accident mortal

ro

27 Aug, 2016 13:43 1359 Marime text
Utilizatorii reţelei de socializare Facebook l-au ajutat pe agentul de poliţie Marian Godină şi pe colegii săi de la Brigada Rutieră să rezolve un caz de crimă şi de fugă de la locul accidentului.
 
În urmă cu nici 24 de ore, Marian Godină a lansat un apel pe pagina sa de Facebook pentru a prinde un conducător auto care, pe 24 august, a lovit mortal o persoană pe Bulevardul Energeticienilor din Bucureşti, după care a părăsit locul accidentului. „Orice informație ne poate fi de folos”, scria Godină, care postase pe Facebook imagini şi informaţii privind marca maşinii. „Eu sunt convins că cineva care cunoaşte maşina, o recunoaşte şi în aceste fotografii, chiar dacă sunt neclare”, mai nota Marian Godină. Postarea sa a avut numeroase distribuiri şi comentarii.
 
Însă iată ce a postat Godină astăzi:
 

„Ne mai şicanăm pe pagina asta, ne mai contrazicem cu radare ascunse în boscheți, ne mai certăm, unii se mai jignesc între ei, mă mai jignesc şi pe mine, ne mai ironizăm, dar ce s-a întâmplat ieri pe Facebook mi se pare extraordinar. Mă refer la postarea în care vă rugam să ne ajutați în a găsi un autoturism şi pe conducătorul acestuia care părăsise locul unui accident mortal în care fusese implicat.

Înainte de a posta asta, le spusesem colegilor mei că sunt convins că până seara îl vom găsi.
Am reuşit, măcar pentru o zi, să rupem bariera aia urâtă, care nu ar trebui să existe şi care ne separă în două tabere: polițişti şi civili. Ieri ați fost polițişti. Şi unii chiar foarte buni. Am primit sute de mesaje, de fapt cred că am depăşit o mie. Poze, link-uri cu anunțuri auto, fel şi fel de indicii. Am citit cu atenție comentariile de la toate distribuirile postării. Peste 2000 de share-uri. Am găsit un comentariu în care era indicat chiar şi un număr de înmatriculare. Am fost în legătură permanentă cu colegul meu de la Brigada Rutieră, care are dosarul în lucru, iar el, la rândul lui, cu colegii aflați la serviciu, în teren. Nu era de serviciu, dar nu a ezitat să se îmbrace, să plece de acasă şi să meargă să verifice pista cea mai plauzibilă. Ştiind că era pe drum spre posibilul autor, iar eu sunt tocmai în Braşov, stăteam ca pe ace şi îl rugasem să mă sune şi să-mi spună şi mie ce face. M-a sunat în scurt timp: Mariane, l-am găsit, ăsta e! (...)

Vă mulțumesc mult pentru ajutor, eram sigur că nu trebuie să îmi fie ruşine să vă cerem sprijinul şi că vom găsi astfel suspectul, era clar că niciun polițist nu poate fi mai iscusit decât trei sute de mii de oameni. După ce conducătorul auto fusese deja identificat, oamenii încă îmi trimiteau mesaje: "Marian, e plin de poliție la mine în fața blocului, au găsit maşina aia." :)
Nu cred că există satisfacție mai mare a unui polițist, ca atunci când rezolvă un astfel de caz. 
Aceasta este satisfacția pe care sper să o simțiți si voi acum pentru că meritul este al tuturor ce s-au implicat”, a menţionat Godină.

Ti-a placut articolul?

Comentarii