Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmariti AICI lansarea portalului CorectNews (video)

ro

30 Nov, 2010 01:05 5718 Marime text

lansare_site_corect.jpgSorin Rosca Stanescu a declarat luni, in deschiderea conferintei de presa, ca portalul Corect.com este prima platforma integrata online care nu are nici un fel de sediu, "lucreaza din orice locatie de unde are acces la Internet". Portalul CorectNews include 7 site-uri de stiri de nisa si unul generalist. La conferinta de lansare a portalului CorectNews a participat si Dinu Patriciu.

Echipa de conducere CorectNews, prezenta la conferinta, este:

Margarita Geica - directorul editorial CorectNews.

George Ene - director executiv al Virtual Big Bang

Felix Chirciu - director IT

Marius Rusu - director comercial

Andreea Ristea - director customer service

Petre Ludwig - director Social Media

Raluca Popa - director CorectBlogs

Adriana Savu - director CorectBooks

Stefan Szakal - reprezentant X3 Studios si Space Rabbit, a construit site-urile Corect

Catalin Tenita - Managing Partner TreeWorks

Lori Visa - director general V+O Communication

Alex Visa - director General Hyperactive

Steluta Rosca Stanescu - director de creatie

Cele mai importante declaratii ale directorului general, Sorin Rosca Stanescu:

  • O premiera pe care o aduce CorectNews este faptul ca isi face public codul etic - un manual de proceduri dupa care ne ghidam in redactarea stirilor si care in prealabil a fost completat si adoptat de catre fiecare membru al redactiei. Vom oferi informatii din mai multe perspective, gratie redactorilor proprii dar si contributiei aduse de materialele site-urilor afiliate, fara parti pri-uri politice si, evident, stiri de calitate, evenimente Live si Breaking News.
  • Noi construim un agregator uman, care va atrage blog-uri si site-uri, deocamdata avem 24 de parteneri. Vor fi mai multi in viitor pentru ca le vom asigura mai multa vizibilitate si mai multe afisari. Vom avea posibilitatea sa oferim informatie targetata. Noi vom citi si vom dezlega enigma curiozitatii cititorilor.
  • Intentionam sa avem 30% continut propriu, 70% de la parteneri. Corect.com isi propune se sporeasca numarul de afisari al fiecarui partener afiliat, indiferent ca este ziar online sau blog.
  • Investitia este destul de mare, destul de costisitoare pentru Dinu Patriciu, dar suficienta pentru tot ceea ce ne propunem. Exista si alti investitori pentru diverse site-uri, dar vor ramane minoritari. Societatea Virtual Big Bang va ramane intotdeauna majoritara.
  • CorectNews va colabora cu oricine este dispus sa colaboreze cu CorectNews. La inceput, colaborare prin link-uri. In viitor, cei afiliati, in masura in care vor starni interesul celor care vand publicitate, vor deveni si partenerii nostri de publicitate. Vor putea sa castige din asta, dar se va produce treptat.
  • Pornim la drum cu site-uri si bloguri semnificative, nu putem concura cu ele pentru ca ne sunt parteneri. Dorim ca fiecare ziar in parte (politic, economic, social etc) s ofere cea mai completă informatie din online.
  • Lucram la foarte multe proiecte si pe masura ce asezam pe piata unele proiecte, ne vin alte proiecte dinspre directorul de ceratie si de la ceilalti colaboratori. La mijlocul anului viitor vom avea o constructie definita. Nu exista nicio colaborare intre Corect si Adevarul, nici din punct de vedere al finantarii, nici al resurselor umane.
  • In acest moment, in structura Corect lucreaza circa 80 de oameni.
  • Pentru CorectNews lucreaza in acest moment 50 de oameni si 40 de colaboratori. Nu trebuie uitat aportul urias pe care il pot aduce in continut site-urile partenere.
  • Sorin Rosca Stanescu este director general in companie, in ceea ce priveste stirile, nu detine nicio functie, Margarita Geica este director editorial, dar in calitate de director general coordonez acest departament.
  • Le vom da utilizatorilor informatia pe care si-o doresc cel mai mult.
  • Avem site-uri afiliate care sunt site-uri regionale. Avem Buna Ziua Iasi, Ziua de Vest si Ziua de Cluj, dar si blog-uri.
  • Sediul este acolo unde se afla fiecare om, asta ne obliga ca pe computer sa ne vedem, sa stim permanent cine este sau nu la post. Se lucreaza in mai multe ture, in felul acesta va functiona o regula, in sensul bun, de Big Brother. Sedintele se fac pe Skype.
  • Avem departament de Investigatii condus de unul dintre cei mai buni oameni din presa romana, Miruna Munteanu.
  • Am inceput sa dezvoltam plartforma Corect cam de 4-5 luni. De patru luni echipa de la Timisoara a inceput sa lucreze. Pana la finele anului viitor, investitia se va duce undeva spre 3 milioane de euro. Mizam pe diverse canale sa ajungem la venituri de 2 milioane de euro, un milion din publicitate si un milion de euro din alte surse.
  • Nu am incheiat pana in acest moment nici un contract cu vreo agentie de publicitate. Vrem sa avem o alta metoda de a vinde publicitate.
  • Vor fi 7 ziare afisate pe www.news.corect.com. Fiecare are domenii si subdomenii. In faza a doua, CorectNews isi propune sa livreze targetat continutul de stiri prin analizarea dorintelor, preferintelor si comportamentului utilizatorilor si va incepe vanzarea de publicitate prin intermediul unor tehnologii de targetare inovatoare, care permit livrarea reclamelor doar acelor utilizatori interesati de produsele sau serviciile respective.
  • Asa cum am procedat si la lansarea primului proiect Corect, CorectBooks, invitam toti cititorii de stiri din Romania sa ne spuna ce ar dori sa citeasca in fiecare din cele 8 ziare din portalul CorectNews, timp de 1 luna, pe conturile dedicate de Facebook si Twitter.
  • CorectBlog, urmatorul proiectul care va fi integrat in platforma Corect.com, se va prezenta la lansare sub soganul „Scrie tot despre tot" si va fi o platforma de bloguri, coordonata de catre Raluca Popa - Director CorectBlog si cunoscut blogger.

10:48 Dinu Patriciu: Acesta este un agregator de stiri, n-are nimic comun cu Adevarul, care este o fabrica de stiri. Doresc sa ii urez lui Zexe, lui Sorin, Margaritei si tututor celorlalti colaboratori mult succes, viata lunga si prospera.

10:49 George Ene: Pe scurt, scopul nostru este sa ajungem principala sursa de informare din online-ul romanesc. Ne propunem sa depasim 1,5 milioane de clienti unici lunar, insemnand 25 de milioane de afisari, intr-un termen cat mai scurt.

  • Corect Games il vom lansa in februarie, desi e posibil ca pana atunci sa mai apara si alte surprize. Corect Bazar ar putea fi lansat, conform promisiunilor, pana la sfarsitul anului.

11:00 Ludwig Petre: Avem departament de Social Media, vom dezvolta si produse proprii.

11:03 Margarita Geica: Sedintele de redactie se tin pe Skype. Este un nou model de jurnalism pentru Romania. Trebuie sa comunici mult mai mult decat intr-o redactie. Este si un alt mod de abordare. Nu ii vezi omului reactiile, nu stii daca a inteles. Asta e viitorul si spre asta mergem. Ma bucur sa lucrez alaturi de o echipa de copii frumosi si talentati. Nu sunt "misogina", dar asa s-a intamplat. Am alaturi doi redactori sef de care sunt mandra: Oana Stanciulescu si Miruna Munteanu. Urmeaza sa ni se alature si Ioana Radus.

11:10 Raluca Popa: Ne vom axa foarte mult de continut de calitate, pe nise, vom incerca ca sa se afle "totul despre tot", colaborarea este posibila si probabila cu alte bloguri, daca se indeplinesc criteriile de continut. Blogurile asociate site-ului CorectBlogs cumuleaza 3.306.459 vizitatori unici pe luna si 47.925.419 afisari pe luna.

Sursa: News.corect.com

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii