Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:51 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urban Constanţa Doi şerpi pe cale de dispariţie fotografiaţi în Portul Constanţa (galerie foto)

ro

22 May, 2016 15:01 6093 Marime text
Dispariţia habitatelor naturale face ca unele specii pe cale de dispariţie să se adapteze mediului antropic şi să vină în zonele locuite în cautare de hrană şi adăpost. Este şi cazul Balaurului Dobrogean, un şarpe constrictor, cel mai mare şarpe din Europa, poate atinge şi 3 metri în lungime, potrivit urban-constanta.blogspot.ro.
 
Un şarpe foarte rar, care preferă să se ferească de om şi care muşca doar când este atacat, Balaurul Dobrgean se hrăneşte cu rozătoare (ceea ce îl face benefic pentru agricultură), păsari şi ouă.
 
Ieri într-un moment extrem de rar au fost fotografiaţi doi astfel de şerpi printre pietrele digului de larg din Portul Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Paul 23 May, 2016 11:10 Balaurul dobrogean este intradevar cel mai mare sarpe din tara si are de suferit datorita pierderii habitatelor. Din pacate cei doi serpi prezentati in fotografii sunt un sarpe de casa si unul de apa, ambele comunte in habitatele costiere. Balaurul dobrogean traieste in stepele dobrogene si este una dintre cele mai greu de vazut specii de la noi.