Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 7. ZIUA de Constanţa vă aduce imagini de la faţa locului Artistul Aurelian Preda este înmormântat la Mănăstirea Dervent, din judeţul Constanţa (galerie foto+video)

ro

02 Oct, 2016 08:14 11898 Marime text
Familia şi cei care l-au iubit pe artistul Aurealian Preda şi-au luat rămas bun de la acesta, ieri, la capela cimitirului Bellu. Cortegiul a plecat în aplauze de la biserică spre Mănăstirea Dervent, din judeţul Constanţa, locul unde va fi înmormântat, astăzi.

Cotidianul ZIUA de Constanţa va prezenta imagini de la faţa locului. 



Amintim că interpretul de muzică populară, Aurelian Ion Preda, fiu duhovnicesc al mănăstirii Dervent a murit marți 27 septembrie, într-o clinică din Austria. El suferea de mai multă vreme de o boală incurabilă.



UPDATE 6, ora 14.50

Oamenii prezenţi pentru a-l conduce pe ultimul drum ascultă piese cântate de Aurelian Preda atunci când era în viaţă şi îi încânta cu muzica sa preţioasă. 

UPDATE 5, ora 13.20

În aceste momente începe slujba de înmormântare a interpretului de muzică populară Aurelian Preda. La ceremonia de înhumare va lua parte şi Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

UPDATE 4, ora 11.56

Printre cei prezenţi sunt numeroşi interpreţi de muzică populară: Ioana Stefanuti, Elena Carneala, Veronica Apetri, Maria Panov, Virginia Ciorogaru, Mariana Edulescu, Ion Amititeloaie, Emilia Mărinuș Măciucă, Elena Platica şi Liliana Giba.   

UPDATE 3, ora 11.42

Sute de oameni plâng la căpătâiul lui Aurelian Preda. Curtea Mănăstirii Dervent a devenit neîncăpătoare pentru cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu solistului de muzică populară Aurelian Preda. Lumea a adus buchete de flori şi lumânări, regretând decesul prematur al artistului care de atâtea ori le-a înveselit viaţa cu melodiile sale de petrecere.

Prezent este şi maestrul Nicolae Botgros care se identifica automat cu Orchestra Națională de Muzica Populară Lăutarii.

UPDATE 2, ora 11.25

Drumul de la biserică până la groapă este presărat cu flori, iar locul unde îşi va avea somnul de veci este delimitat cu tricolorul. 

UPDATE 1, ora 11.03

Sute de persoane sunt prezente la Mănăstirea Dervent să îl conducă pe ultimul drum pe Aurealian Preda.
 





Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii