Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unul dintre avizele necesare punerii în funcţiune a angiografului, emis azi de Primăria Constanţa

ro

10 Dec, 2015 11:23 2382 Marime text
 
 
Primăria Constanţa a eliberat unul dintre avizele necesare punerii în funcţiune a angiografului la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.
 
Azi Primăria Constanna a eliberat unul dintre avizele necesare punerii în funcţiunea a angiografului. Este vorba despre certificatul de urbanism nr. 4391, emis pentru Consiliul Judeţean Constanţa şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei – „Recompartimentări interioare laborator angiografie la parterul spitalului clinic“. Actul emis de autoritatea publică locală este valabil până pa data de 10 decembrie 2016.
 
Reamintim că vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale, profesor doctor Radu Deac, făcea următoarea declaraţie în luna noiembrie: „În câteva zile (n.r. în jurul datei de 24 noiembrie), un nou angiograf va ajunge la Constanţa. Instalarea lui va dura aproximativ o săptămână şi sperăm ca începutul lunii decembrie să găsească aparatul funcţional, spre bucuria celor care au nevoie de el ca de aer“.
 
Tot atunci, profesorul doctor Radu Deac a mai spus că, la nivel naţional, se derulează trei proiecte cu un impact major asupra sănătăţii populaţiei, pe partea de dotare cu angiografe, pe instruirea personalului şi pe impulsionarea activităţii de transplant de organe. Proiectele implică fonduri europene, iar valoarea cea mai mare o are cel de dotare a 17 centre medicale cu angiografe. „Valoarea proiectului angiografelor este de 25 de milioane de euro, în care vor fi implicate 17 centre, care vor fi dotate cu aceste aparate, pentru a ridica nivelul de performanţă şi a duce performanţa în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare către populaţie. Este, de fapt, o salbă de centre, începând cu Constanţa, Buzău, Iaşi, Suceava, Târgu Mureş, Braşov, Cluj, Timişoara, Arad şi Craiova. Am insistat pentru că este într-adevăr o cercetare foarte importantă“, a precizat prof. dr. Radu Deac.

Profesorul Radu Deac este decis să vină la Constanţa şi să relocheze angiograful destinat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, deoarece conducerea unităţii medicale nu şi-a respectat obligaţiile din cadrul proiectului european.


Citeste si:

Căpăţînă protejează Cardioscan? Dr. Deac - „Constanţa nu a reuşit să obţină autorizaţiile pentru angiograf. Este rea-voinţă!“ (galerie foto)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii