Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitățile și facultățile de medicină acreditate pot avea în subordine spitale

ro

13 Feb, 2014 20:09 1631 Marime text

Universitățile și facultățile de medicină și farmacie acreditate pot avea în subordine unități sanitare, a spus ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu, arătând că sunt deja discuții în acest sens între UMF "Carol Davila" și Spitalul Universitar sau UMF Iași și Spitalul CFR.

Ministrul Sănătății a precizat că este vorba de o prevedere a Ordonanței de Urgență nr. 2/2014 privind modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Nicolăescu a precizat că sunt avute în vedere aproximativ zece spitale din subodinea Ministerului Sănătății care ar putea trece la universități. Printre acestea ar fi Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) care ar putea trece în subordinea Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" și Spitalul CFR sau Spitalul Județean de Urgență de la Iași care sunt în discuții cu Universitatea de Medicină și Farmacie din localitate. "Probabil va fi spitalul CFR", a adăugat Nicolăescu.

Alte modificări prevăzute în OUG vizează faptul că unitățile de primiri urgență pot include în structura proprie compartimente de primiri urgență din același județ.

Ministrul Sănătății a vorbit și despre alte trei proiecte de lege care vor fi trimise spre avizare.

"Am finalizat și trimitem spre avizare trei proiecte de lege pe care le considerăm cruciale pentru continuarea reformei sănătății, respectiv proiectul pilot privind statutul spitalelor, proiectul pilot privind creșterea veniturilor medicilor și echipei medicale din unitățile sanitare cu paturi, cât și proiectul de modificare a Legii 95/2006 privind reforma în sănătate, care se referă la o serie de teme importante: malpraxisul, asistența medicală comunitară, reglementarea colegiilor profesionale, prevederi referitoare la politica medicamentului", a mai spus ministrul Sănătății.

Alte documente finalizate și trimise la avizare sunt proiectul de HG privind înființarea Agenției Naționale de Achiziții Dispozitive Medicale și Investiții în Sănătate și proiectul de HG privind reorganizarea Institutului Național de Sănătate Publică, a adăugat ministrul Nicolăescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii