Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Unde sunt declaratiile de avere ale primarului Tusac si consilierilor locali?

ro

30 Jun, 2011 21:43 966 Marime text

Miercuri, 15 iunie 2011, a fost ultima zi in care persoanele prevazute la art. 1, alin. (1) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice isi pot depune declaratiile de avere si de interese.

La Mangalia, site-ul primariei nu este reactualizat, periodic, decat cu cate un manunchi de comunicate de presa si fotografii nostime, de la evenimente "de imagine" ale edilului Tusac. Despre declaratiile de avere ale consilierilor locali, ale functionarilor publici sau contractuali, precum si cea a primarului... niciun cuvant! Poate se repeta istoria anilor trecuti, cand alesii si-au depus la timp declaratiile de avere si de interese, dar acestea nu au aparut decat cu intarziere pe site-ul oficial al primariei, poate ca vremea calda i-a molesit pe consilieri si pe primarul Tusac, cert este ca noi, contribuabilii de rand, nu putem sa vedem cam cat au saracit sau, de ce nu, cu cat s-au imbogatit cei pe care i-am trimis sa ne reprezinte interesele.

Potrivit unui comunicat ANI, declaratiile de avere si declaratiile de interese se pastreaza pe pagina de Internet a institutiei si pe Portalul public al Agentiei (http://declaratii.integritate.eu/) pe toata durata exercitarii functiei sau mandatului si 3 ani dupa incetarea acestora si se arhiveaza potrivit legii.

Nedepunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese in termenele prevazute de lege, precum si nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte inscrisuri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. In aceasta situatie, Agentia poate declansa din oficiu procedura de evaluare.

Mai mult, nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 6 din Legea nr. 176/2010 de catre persoanele responsabile cu implementarea prevederilor prezentei legi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei. Aceeasi sanctiune se aplica si conducatorului entitatii respective, daca acesta nu indeplineste obligatiile prevazute de lege.

Sursa: http://www.infocallatis.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii