Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:46 26 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr revoltat de ceea ce s-a întâmplat la Congresul PSD

ro

18 Oct, 2015 21:51 1840 Marime text
 
La Congresul PSD, a fost un lucru care a declanșat furia unui tânăr student. Potrivit lui, când Liderul TSD, Mihai Sturzu, a lansat un atac dur la adresa lui Dragnea, echipa „tehnică” ar fi tăiat live streaming-ul.
 
Cel care a făcut aceste acuzații, pe pagina persoanlă de Facebook, este Andrei Nicolae Popa, un tânăr student al Facultății de Științe Politice a Universității București care lucrează în Parlamentul României ca șef de cabinet parlamentar.
 
Andrei Nicolae Popa a participat la Congresul PSD unde spune el, „a trăit cea mai neagră zi din viață”.
 
„Astăzi am trăit cea mai neagră zi din viaţă mea. Astăzi am simţit cu adevărat pe pielea mea ce a însemnat comunismul în România şi de ce Partidul Social Democrat este asociat cu comunismul. Astăzi, Mihai Sturzu a fost cenzurat în timpul discursului sau în cadrul Congresului PSD. În cel mai stalinist mod cu putinţă, echipa «tehnică» a tăiat LIVE STREAMING-ul în momentul în care Mihai Sturzu vorbea despre faptul că a fi comunist înseamnă un stil învechit de a face lucrurile, un mod prin care îţi alegi preşedintele dintre un singur candidat, un mod în care te crezi cel mai mare partid din România şi asta te scuză să-ţi asumi greşeli. Mihai Sturzu vorbea de valorile social-democraţiei: LIBERTATE, ECHITATE ŞI SOLIDARITATE. Vorbea de faptul că libertatea nu înseamnă să sancţionezi delictul de opinie sau să tăi video-ul, echitate nu înseamnă să îţi ascunzi şi să-ţi protejezi corupţii din partid, solidaritate nu înseamnă să fii solidar cu marii baroni locali şi cu opulenţă pe care o manifestă la televizor, averile ilicite şi eschivarea în faţă opiniei publice. Mihai vorbea despre ceea ce ar trebui să devină social-democraţia, despre valorile ei, despre progresism. Dar pentru partidul mamut, puternic ierarhizat, cu un lider atotcunoscător, unic şi cel mai iubit fiu al patriei a fost prea mult. Nu au putut înghiţi că cineva de la cel mai înalt nivel al conducerii de partid să dea tonul reformei. Ce au făcut? Ce ştie PSD-ul să facă cel mai bine: au închis orice canale de comunicaţii, uşile, totul. Nimeni, în afară de mine şi cei prezenţi în sala, nu ştie ce a spus Mihai Sturzu. Aşa au făcut PSD-iştii şi în noiembrie 2014 când au spus că i-a bătut facebook-ul, şi acum când cineva lansa ideea de progres al social democraţiei. A fi «psd-ist» în România înseamnă a fi corupt, comunist, secretoman, nomenclaturist. A fi social-democrat în România nu ştiu ce înseamnă, pentru că nu avem social-democraţie. Cine vrea să o lanseze (pe ea, social-democraţia progresistă) este linşat de aparatul de partid, cenzurat şi executat. Nu este de mirare dacă până la finalul săptămânii viitoare Mihai Sturzu nu va fi dată afară din partid, la fel că Mircea Geoană. Asta e PSD, un partid al nomenclaturiştilor, un partid care îi vinde pe români politicilor neo-liberale dure, foametei, sărăciei şi oligarhiei. Un partid care se laudă că nu a tăiat niciun ban românilor dar le-a plafonat naveta elevilor, crescând în doi ani rată abandonului şcolar cu 2%. Mulţi elevi nu au bani să vină la şcoală, au un viitor distrus în faţă, iar PSD-ul lui Dragnea se laudă că nu a tăiat niciun ban.
Mai avem o doamna Firea care e tot cu Dumnezeu în braţe, care ne spune şi ne spunea în noiembrie 2014 că a fi bun român înseamnă să fii alb, ortodox şi cu familie. Cine nu e aşa, nu trebuie să-l voteze pe Victor Ponta că preşedinte. Asta a spus şi astăzi la congres, a fost difuzată pe live streaming. Normal, ea este imaginea social-democraţiei româneşti.
Social democraţia progresistă înseamnă de fapt libertate, echitate solidaritate. Libertatea expresiei, libertate religioasă (stat secular), libertatea de conştiinţa, justiţie socială, egalitate de şanse, echitate socială, egalitate în faţă legii, solidaritate faţă de cei săraci, solidaritate faţă de cei tineri şi bătrâni, solidaritate faţă de toţi cetăţenii. statului tău. Toate aceste valori duc, dacă sunt respectate, spre un stat al bunăstării (exemplul Suediei). Dacă nu sunt respectate, duc spre un Partid Social Democrat corupt, comunist şi oligarhic, spre un lider autoritar că Dragnea, spre dispreţ faţă de tineri şi, implicit, progres. PSD-iştilor, de astăzi va puteţi lua gândul că veţi mai guverna sau că tinerii din România o să va mai voteze vreodată. O să-mi dedic următoarea perioada construcţiei unui hub al social-democraţiei progresiste, aşa cum arată ea în Suedia şi Germania. Iar voi, dragnistii şi iliescienii, alegeţi-va în continuare până nu mai puteţi, daţi-va funcţii, închideţi facebook-ul şi internetul că pote poate să nu va mai critice nimeni şi aşteptaţi lungii ani ai opoziţiei. Gestul vostru a fost unul jegos şi infect pentru care veţi plăti la vot de nu va vedeţi. Suneti o ciumă şi o ruşine pentru social-democraţie şi pentru democraţie în general. LĂSAŢI-NE SĂ MURIM ÎN POLITICILE NEO-LIBERALE ALIAS ANII 2010-2012! Astăzi, prin cenzură infectă, condamnându-va pe voi la moarte politică, ne-aţi condamnat, de fapt, pe noi la moarte biologică, doar pentru că nu sunteţi ceea ce ar trebui să fiţi.”, a fost mesajul scris de Andrei Nicolae Popa pe pagina persoanlă de Facebook. 
Sursa foto: Facebook - Andrei Nicolae Popa

Ti-a placut articolul?

Comentarii