Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou concurs de rezidențiat

ro

11 Dec, 2015 00:56 953 Marime text
 
Ministerul Sănătății a anunțat, joi, că acei candidați care au obținut punctajul minim de promovare la rezidențiatul organizat în București vor fi repartizați prin organizarea unui nou concurs, potrivit legislației în vigoare.
 
"Reprezentanții Ministerului Sănătății s-au întâlnit joi cu un grup de absolvenți ai facultăților de medicină care au obținut punctaj de promovare și nu au putut alege loc/post datorită epuizării acestora. Aceștia au solicitat suplimentarea numărului de locuri. Reprezentanți Ministerului Sănătății au subliniat că repartiția candidaților se face cu respectarea Ordonanței Guvernului nr. 18 din 2009 privind organizarea și funcționarea rezidențiatului. Astfel, în situația existentă la București, în care au obținut punctajul minim de promovare un număr mai mare de candidați decât cel al locurilor/posturilor existente, candidații sunt repartizați prin organizarea unui nou concurs", precizează MS, într-un comunicat de presă.
 
Metodologia concursului de rezidențiat din 15 noiembrie 2015 aprobată prin Ordinul comun MS— MECȘ nr.1195/5414/2015 prevede că locurile și posturile rămase neocupate în urma finalizării alegerilor nu se vor putea redistribui altor candidați declarați promovați în alte centre universitare, acestea urmând a fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidențiat.
 
În cadrul întâlnirii, oficialii MS au arătat că o suplimentare de locuri la București nu se încadrează în prevederile legale și va atrage o depășire a cifrei de școlarizare aprobată prin HG nr. 211/2015. De asemenea, o redistribuire fără concurs ar constitui o măsură discriminatorie față de cei care au promovat examenul de rezidențiat organizat în data de 15 noiembrie 2015 în centrele universitare medicale din țară.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii