Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un marinar de pe nava Saint James Park, cu romani la bord, cere ajutor

ro

27 Feb, 2010 20:14 1181 Marime text

Unul dintre marinarii bulgari de la bordul navei Saint James Park, care a fost capturată la sfârşitul lunii decembrie de piraţii somalezi în Golful Aden, şi la bordul căreia se află şi doi români, a cerut ajutor prin telefon, relatează Sofia News Agency. Marinarul a sunat la redacţia cotidianului bulgar 168 Ceasaşi le-a spus jurnaliştilor că viaţa sa şi a colegilor săi este în pericol.

Marinarul a mai afirmat că situaţia este disperată şi că se aşteaptă chiar ca nava să fie vândută, iar echipajul să fie abandonatpe un ţărm unde nu ar putea supravieţui mai mult de două luni, a relatat redactorul şef adjunct al ziarului, Ivan Zahariev. Marinarul s-a prezentat dreptIvailo Russev, a prezentat numele colegilor săi şi a furnizat numărul de securitate socială.

El a mai spus că au fost abandonaţi de 60 de zile, fără hrană şi provizii, şi sunt îngrijoraţi în privinţa unui deznodământ fatal al evenimentelor. Căpitanul Dimitar Dimitrov, preşedintele Asociaţiei maritime bulgare, a declarat însă că aceasta este o tactică de presiune a piraţilor somalezi, adăugând că nu există nicio modalitate pentru ca nava să fie vândută. Doi marinari români se află la bordul navei sub pavilion britanic St. James Park, care a fost capturată de piraţii somalezi la sfârşitul lunii decembrie în Golful Aden. St James Park ar fi transportat produse chimice şi are la bord 26 de membri ai echipajului - bulgari, filipinezi, georgieni, indieni, polonezi, români, ruşi, turci şi ucraineni.

O altă navă sub pavilion britanic, Asian Glory, la bordul căruia se află doi români, şi care transporta maşini din Singapore la Jeddah, în Arabia Saudită, a fost capturată în 1 ianuarie, la circa 600 de mile est de coasta somaleză. La bordul navei s-ar fi aflat până la 4.000 de automobile. La începutul lunii februarie, piraţii au cerut o sumă record pentru răscumpărarea Asian Glory, 15 milioane de dolari, şi alte trei milioane pentru St James Park.

Sursa: Jurnalul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii