Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un elicopter a fost avariat după o aterizare forţată. Ce s-a întâmplat

ro

08 Mar, 2019 10:33 1603 Marime text
Un accident aviatic a avut loc, vineri, in localitatea Strejnic din judeţul Prahova. Se pare că un elicopter școală a aterizat forţat, lovindu-se uşor de pista de aterizare.

Potrivit informaţiilor, cele două persoane din aeronavă au supravietuit, iar elicopterul nu a fost avariat.

Purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, precizează că până în acest moment nu au nicio sesizare.

UPDATE : În data de 8 Martie 2019 in jurul orei 09.30, pe aerodromul Strejnic, un elicopter de mici dimensiuni  Robinson 22 cu înregistrarea YR-MDV, aparținând Scolii Superioare de Aviație Civile, a fost implicat într-un eveniment de aviație, soldat cu distrugerea aeronavei . Nu sunt victime.

O echipă de investigatori a Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile se deplasează la locul evenimentului.
Alături de organele abilitate de investigare a evenimentului, s-a constituit și o comisie internă de investigație a Școlii Superioare de Aviație Civilă, pentru a determina cauzele producerii acestui eveniment.

La nivelul IGSU nu s-au înregistrat apeluri prin intermediul serviciului 112, referitoare la vreun incident aviatic în județul Prahova, precizează Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

Pe baza informațiilor vehiculate în presă, ISU Prahova a verificat situația la Școala de Aviație Strejnic, care a informat că în momentul efectuării unei manevre de aterizare un elicopter a atins cu partea din spate solul. Cele 2 persoane aflate la bord nu necesită îngrijiri medicale.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Școlii de Aviație, nu a fost necesară angrenarea resurselor ISU Prahova la fața locului.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii