Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:28 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un director din Ministerul Sănătăţii a fost reţinut!

ro

28 Aug, 2015 09:38 809 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de astăzi, ora 5.00, până mâine, ora 5.00, a inculpatei Udrea Mihaela Ela, director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii, sub aspectul săvârşirii a şase infracțiuni de luare de mită, din care două în formă continuată.
Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora:
“În perioada 16.04 – 27.08.2015, inculpata Udrea Mihaela Ela a primit în biroul său din cadrul Ministerului Sănătăţii, de la un număr de șase persoane, sume de bani și produse cosmetice, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, legate de avizarea unor puncte de lucru farmaceutice.
În același context, la data de 27 august 2015, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatei fiind găsită suma de 2.000 lei. Cu ocazia percheziției, în biroul inculpatei au fost găsite mai multe plicuri ce conțineau suma de aproximativ 4.000 lei și mai multe produse cosmetice.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.
Inculpatei Udrea Mihaela Ela i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând  a fi prezentată, la data de 28 august 2015, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Sursafoto: eurojust.ro
Fotografia are doar scop ilustrativ, neavând nicio legătură cu persoana reţinută

Ti-a placut articolul?

Comentarii