Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcenii muscati de tantari nu sunt infectati cu virusul West Nile

ro

16 Aug, 2010 15:31 1586 Marime text
Cei doi tulceni, suspectaţi de infectare cu virusul West Nile au primit rezultatele analizelor, făcute de Institutul Cantacuzino. Rezultatul este negativ, deci cei doi pacienţi nu sunt infectaţi cu virusul West Nile.Virusul se transmite prin înţepăturile ţânţarilor şi poate fi mortal. Unul dintre bărbaţi este încă internat în spitalul judeţean, şi abia se poate mişca.

Medicii vor trebui să pună un alt diagnostic celor doi pacienţi suspecţi că ar fi infectaţi cu virsul West Nile, după ce rezultatul analizelor a ieşit negativ.

Bărbatul de 43 de ani a ajuns în spital acum o săptămână după ce i s-a făcut rău pe un şantier. A intrat în comă şi a fost dus la reanimare, iar câteva zile a fost imobilizat la pat. Medicii spun că el are simptomatologia virusului West Nile, motiv pentru care au trimis probe la institutul Cantacuzino.

Cealaltă persoană ajunsă la spital cu aceleaşi simptome, un tânăr de 18 ani, s-a pus repede pe picioare iar acum este acasă. Şi el aşteaptă rezultatele de la Cantacuzino. Ultimul pacient venit la spital este un copil de un an şi patru luni, căruia i s-a iritat toată faţa din cauza unei muşcături de ţânţar.

În Tulcea, mulţi localnici se plâng de ţânţarii agresivi.Între timp, în spitalul judeţean Tulcea, medicii de la Infecţioase sunt atenţi şi la cazurile suspecte care apar în celelalte secţii.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii