Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:13 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei români dați dispăruți la Nisa. Este vorba despre o familie cu un copil

ro

16 Jul, 2016 14:53 2754 Marime text
Trei români sunt dați dispăruți după atentatul de la Nisa. Este vorba despre o familie cu un copil. Se cere cu disperare ajutorul autorităților.
 
Ministerul Afacerilor Externe informează că, din sesizările primite de la familii, trei persoane de cetățenie română (soț, soție și un minor) care se aflau în zona Nisa la momentul producerii atacului nu au fost încă localizate. Autoritățile române, prin Ambasada la Paris și Consulatul General de la Marsilia, depun eforturi pentru identificarea acestora. În cadrul demersurilor de căutare, se menține legătura cu Interpolul.
 
Conform celor mai recente date furnizate de Celula de criză franceză, printre minorii răniți a căror identitate nu a fost încă stabilită și care se află internați într-un spital pediatric din Nisa, se găsește și unul care ar putea fi copilul român căutat.

În acest context, echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Marsilia s-a deplasat de urgență la spital pentru efectuarea verificărilor asupra identității sale. Verificările sunt în curs. MAE precizează că pe listele oficiale de persoane decedate sau rănite nu figurează până la acest moment persoane de cetățenie română în afara celor două menționate în comunicatele anterioare. Operațiunile de identificare a tuturor victimelor de către autoritățile franceze continuă.
 
Ambasada României la Paris menține legătura permanentă cu Celula de criză instituită la nivel interministerial la Paris, inclusiv cu Celula de criză activată la nivelul Departamentului Alpes Maritimes, condusă de ministrul de Interne francez. Demersurile instituționale ale Celulei de criză a MAE continuă în regim de permanență.

Între timp, atentatul de joi a fost revendicat de Statul Islamic. Amintim că acum două seri, un camion a lovit în mulțimea adunată la Nisa pentru focurile de artificii cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Şoferul camionului ucigaș era un franco-tunisian, cunoscut Poliţiei pentru fapte de violenţă şi utilizare de arme, oamenii legii spunând că acesta dispunea de un pistol de calibru mic, precum şi de câteva grenade şi arme de război false. Există informații potrivit cărora, șoferul ar fi tras mai multe focuri cu pistolul înainte de a fi ucis. O grenadă nefuncţională, precum şi arme de război false au fost găsite în camion.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii