Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:54 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei dintre presupuşii violatori ai fetei din Vaslui cer strămutarea procesului la Iaşi

ro

30 Jul, 2015 15:16 785 Marime text
 
Trei dintre cei şapte bărbaţi din Vaslui, acuzaţi că ar fi violat o fată de 18 ani, cer strămutarea procesului la laşi, acuzând presiunea mediatică asupra magistraţilor şi procurorilor din Vaslui, decizia privind strămutarea urmând să fie luată de Curtea de Apel Iaşi. Primul termen privind solicitarea lui Silviu Ovidiu Burada, Silviu Avădani şi Petrică Ionuţ Bolboceanu a fost stabilit pentru 2 septembrie. Bogdan Luca, avocatul unuia dintre cei şapte acuzaţi, a declarat că există o presiune sporită asupra instanţei în condiţiile în care procurorii sunt, în prezent, cercetaţi disciplinar şi că acest lucru ar putea afecta sentinţa finală.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a dispus, pe 25 iunie, efectuarea unor verificări cu privire la modalitatea în care procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au asigurat reprezentarea Ministerului Public în dosarul în care şapte tineri sunt judecaţi pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal, cauză aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui. Verificările au fost demarate în urma eliberării din arest a inculpaţilor.
PICCJ a trimis Inspecţiei Judiciare, pe 27 iulie, raportul privind verificările în cazul fetei din judeţul Vaslui violate de şapte tineri, pentru a fi avut în vedere la cercetarea disciplinară a magistraţilor, dispusă de inspectorii judiciari.
Amintim că şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, sunt judecaţi, sub control judiciar, după ce ar fi sechestrat şi violat, timp de mai multe ore, în noiembrie 2014, o elevă de 18 ani, care ulterior a fost transportată la spital. Potrivit cercetărilor făcute de către anchetatori, adolescenta a fost abuzată sexual în două rânduri, în aceeaşi seară, de către cei şapte tineri.
Reţinuţi iniţial de către poliţişti, cei şapte tineri au fost arestaţi preventiv de Judecătoria Vaslui la trei zile după viol. La începutul lunii aprilie, aceeaşi instanţă a decis eliberarea, pe rând, din arestul Poliţiei a celor şapte vasluieni acuzaţi de viol, fiind plasaţi în arest la domiciliu. În 19 iunie, Judecătoria Vaslui a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în cazul celor şapte tineri. Prin acea decizie, instanţa i-a obligat pe cei şapte să se prezinte la IPJ Vaslui în zilele stabilite prin programul de supraveghere.
De asemenea, cei şapte tineri au primit interdicţia de a părăsi satul Văleni, de a merge în baruri, la adunări publice şi în locuri de agrement, de a participa la manifestări sportive, culturale sau alte adunări publice şi de a deţine, folosi sau purta arme. Aceştia sunt obligaţi, de asemenea, să nu ia legătura cu tânăra, cu părinţii acesteia şi cu martorii din dosar.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii