Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Trei constănţeni, reţinuţi pentru trafic de droguri de mare risc şi punerea în circulație de valori falsificate

ro

06 Jun, 2017 14:54 3324 Marime text
La data de  02.06.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Mustafa Salim, zis „Unchiu”, Popa Mădălin-Alexandru, zis „Cap” şi Mocanu Mihai-Adrian, pentru săvârşirea infracţiunilor de inițiere, constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc şi punerea în circulație de valori falsificate.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că  începând cu luna aprilie 2017, inculpatul Mustafa Salim împreună cu inculpații Popa Mădălin-Alexandru, Mocanu Mihai-Adrian şi alte persoane, au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, structură care a subzistat până  în data de 01.06.2017 şi care a acţionat în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, de introducere în ţară de droguri de mare risc şi de punerea în circulaţie de valori falsificate.

Astfel, la începutul lunii aprilie 2017, liderul grupării, inculpatul Mustafa Salim, zis „Unchiu” a recrutat un tânăr, în scopul pregătirii acestuia în calitate de cărăuș de droguri de mare risc dinspre America de Sud către Europa. La grupul infracțional au aderat inculpaţii Popa Mădălin-Alexandru și Mocanu Mihai-Adrian, care, sub coordonarea liderului grupării au pus la dispoziție mijloace de comunicare și au ținut legătura cu cărăușul, finanțându-i deplasarea în afara țării.

Întrucât din cercetările efectuate a rezultat că tânărul cu rol de cărăuș a primit o cantitate de cocaină cu care, din America de Sud se îndrepta către Europa, cu sprijinul autorităților franceze, în seara zilei de 30.05.2017 s-a reușit prinderea acestuia, fiind găsită cantitatea de 707 grame cocaină.

Totodată,  în cauză s-a reţinut că, inculpaţii Popa Mădălin-Alexandru şi Mocanu Mihai-Adrian l-au însoțit permanent pe inculpatul Mustafa Salim  asigurându-i acestuia protecția pe timpul deplasărilor și asigurându-i transportul în diferite zone ale țării în scopul plasării de monedă euro falsificată.

În aceste condiții, la data de 01.06.2017, procurorii DIICOT-ST Constanța, împreună cu ofiţeri din cadrul B.C.C.O. Constanța au organizat prinderea în flagrant a inculpaţilor, fapt care s-a realizat în jurul orelor 17.00, în parcarea unui complex comercial din municipiul Constanța, ocazie cu care asupra acestora s-a găsit suma de 2000 euro - compusă din bancnote false de 20 de euro şi 50 de euro, pe care intenționau să le pună în circulaţie.

Ulterior, au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară pe raza jud. Constanța și jud. Galați, fiind identificate și ridicate mijloace materiale de probă de interes pentru cauză.

Faţă de inculpaţii Mustafa Salim, Popa Mădălin-Alexandru şi Mocanu Mihai-Adrian,  Tribunalul Constanţa a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul B.C.C.O. Galați, I.P.J. Constanța , I.P.J. Galați precum şi  al Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanța.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

UPDATE 2: 

Doi dintre inculpați sunt din localitatea Baraganu, judeţul Constanţa, unul din Ovidiu și capul rețelei din Băneasa de Constanţa. Suspectul arestat în Franța este din Bărăganu și avea drogurile in stomac.Flagrantul pentru prinderea celor trei suspecţi a avut loc în zona fostului ICIL din municipiul Constanţa. În momentul prinderii aceştia aveau asupra lor suma de 2000 de euro în bancnote fasificate.

UPDATE 1

Ce spune Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa
 
Patru bărbați, membri ai unei grupări infracționale care se ocupa cu traficul de cocaină pe relația America de Sud – Europa și punerea în circulație de monedă euro falsificată, au fost depistați de polițiști. Trei dintre aceștia au fost surprinși în flagrant delict în timp ce dețineau 2.000 de euro în bancnote falsificate, iar al 4-lea a fost reținut în urma cooperării cu autoritățile franceze, asupra acestuia fiind descoperite 707 grame de cocaină.
 
La data de 1 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, împreună cu polițiștii Direcției Operațiuni Speciale, au surprins în flagrant delict trei persoane, pe raza municipiului Constanța, care dețineau 2.000 de euro în bancnote falsificate, care ar fi urmat să fie plasate în circuitul economic.
 
Ulterior, au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziție la locuințele persoanelor în cauză, pe raza județelor Constanța și Galați, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probantă în cauză.
 
Cercetările în cauză au început la începutul lunii aprilie a.c. și îl vizau pe liderul grupării infracționale care ar fi recrutat o personă pentru a o pregăti drept cărăuș de droguri de mare risc, dinspre America de Sud către Europa.
 
La grupul infracțional ar fi aderat alți doi bărbați, care, sub coordonarea liderului grupării, ar fi pus la dispoziție mijloace de comunicare și ar fi ținut legătura cu cărăușul, finanțându-i deplasarea în afara țării. Concomitent, cei doi bărbați l-ar fi însoțit pe liderul grupării oferindu-i acestuia protecție pe timpul deplasărilor și asigurându-i transport în diferite zone ale țării în scopul plasării de monedă euro falsificată.
 
Întrucât din cercetările efectuate au rezultat indicii că persoana cu rol de cărăuș ar fi primit cocaină cu care venea din America de Sud spre Europa, cu sprijinul autorităților franceze, în seara zilei de 30 mai a.c., s-a reușit surpriderea acesteia în flagrant delict în timp ce avea asupra sa 707 grame de cocaină.
 
În cauză a fost începută umărirea penală faţă de membrii grupării pentru comiterea infracţiunilor de constituirea sau aderarea la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi punerea în circulație de valori falsificate.
 
Trei dintre bărbați au fost reținuți și prezentați Tribunalului Constanța care a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru fiecare, iar al 4 - lea membru a fost reținut de autoritățile franceze.
 
La activități au participat polițiști ai I.P.J. Constanța și I.P.J. Galați.
 
De asemenea, acțiunea a fost sprijinită de Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii