Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 5 Staţiuni, la Marea Neagră, din Bulgaria

ro

30 Apr, 2014 02:26 8930 Marime text
În ediţia sa de ieri, agenţia bulgară de presă Novinite.com, a realizat un clasament al primelor cinci staţiuni estivale de la Marea Neagră, situate pe litoralul Bulgariei.
Iată cum arată acest top.
Sunny Beach
Slunchev Bryag, mai bine cunoscut ca Bulgaria Sunny Beach, este centrul de necontestat al coastei Mării Negre. În fiecare an, stațiunea atrage mii de turişti din toată Europa, în special tineri. Băutura ieftină, cazinourile, DJ de renume mondial, și cluburi de plajă de lux sunt cele mai puternice pârghii ale turismului estival.
Staţiunea este considerată Copacabana Bulgariei, cu un mare număr de baruri chillout în timpul zilei, transformate într-o scenă uriaşă de dans cu efecte electronice luminoase în timpul nopții.
Sunny 's Beach este locația ideală situată între principalele orașe porturi Burgas și Varna.
Nessebar
La doar 3.6 km sud de Sunny Beach, se văd zidurie de piatră din centrul vechi al orașului Nessebar, cu o vechime de peste trei mii de ani. Originar ca o așezare tracică, pe aici au trecut bizantini, romani, și otomani. Este una dintre cele mai dens populate staţiuni cu biserici, cu peste 40 de lăcaşuri sfinte datând din antichitate și Evul Mediu.
Noul oraș oferă hoteluri în stil modern, restaurante și baruri, precum și plaje foarte plăcute. Pe parcursul sezonului estival, Nessebar este gazda Festivalului de Vintage Cars, Festivalului Balkan de Cinema pentru copii, și Strings Festivalul de Muzică de la Marea Neagră.
Nisipurile de Aur
Zlatni Pyasatsi (Nisipurile de Aur) este cea mai veche şi cea mai mare staţiune, din Bulgaria, de la Marea Neagră. Construcţia a început în 1956. Nisipurile de Aur oferă o gamă largă de parcuri acvatice, parcuri de distracții, un mini teren de golf, un parc natural în apropiere, cu o varietate de floră şi faună.
Plaja are 3.5 km lungime.
Multe dintre hoteluri dispun de facilități sportive pentru toate categoriile de vârstă.
Staţiunea se află la 17 km nord de Varna şi găzduiește, de asemenea, mai multe evenimente anuale, întâlniri și seminarii.
Lozenets
Dintr-un mic sat de pe litoral în municipiul Tsarevo, Lozenets a devenit rapid o destinație de vară de elită. Celebre stele de film ale Bulgariei, muzicieni, sportivi și alte staruri au cumpărat vile de vacanță în Lozenets. Pentru moment, Lozenets a rezistat afluxului de hoteluri mari şi nu a fost agresat de betoane.
Statiunea este, probabil, cea mai cunoscută pentru barurile chillout unde fiecare se mândrește cu un design unic de hamace, corturi, amenajari interioare și de cocktail-uri.
Lozenets are patru plaje.
Coral se află printre dunele de nisip naturale și o pădure sălbatică. Acesta oferă, de asemenea, bungalouri pentru chirie.
Oasis (parte a Resort & SPA Oasis) este adaptată pentru cei cu gusturi mai elaborate unde băuturile sunt foarte scumpe
Plaja Tarfa este foarte mică și ascunsă într-un golf, ceea ce face ca apele sale să fie foarte liniştite
Pentru cei care preferă agitaţia schi jet-urile, lecțiile de surfing și alte atracții, plaja Central poate fi cea mai bună alegere.
Balchik
De multe ori neglijată pentru poziția sa geografică de nord, turiştii care au vizitat staţiunea Balchik nu au plecat dezamăgiţi. Valoarea sa culturală și de patrimoniu este imensă, și urmele istoriei se văd peste tot.
Acest oraș antic a fost numit Dionysopolis (după zeul grec al vinului Dionysius). Mai târziu a devenit un oraș-port înfloritor în Imperiul Roman.
"Castelul", așa cum este pur și simplu cunoscut, a fost complexul de vară a Reginei României - Marie din Edinburgh (1914-1927). Pe teritoriul castelului se află, de asemenea, celebra gradină botanică, fondată în 1955 de către Universitatea din Sofia Sf. Kliment Ohridski. Orașul găzduiește, de asemenea, un număr mare de manifestări artistice,  de teatru, și festivaluri pentru copii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii